Skip to main content

2Move 2Wheel nieuwe importeur Continental motorbanden in Nederland

Na 72 jaar is sinds 1 april 2021 het nieuwe bedrijf 2Move2Wheel de officiële importeur voor Continental banden, doordat importeur PBG (Pon Banden Groep) is overgenomen door Global Automotive Investments Holding BV in Moerdijk. De nieuwe eigenaar Global Automotive Investments is via verschillende werkmaatschappijen een zeer grote speler in bandenland: Inter-Sprint Banden, Van den Ban Autobanden, Tyreteam, Banden Express, Reedijk Banden Import, Inter Tyre Holland en Wheel Tyre zijn vooral bezig als distributeurs van auto-, truck-, motorbanden, velgen en gerelateerde producten en diensten in heel Europa. In Nederland zal vooral Banden Express bekend zijn, van waaruit meerdere malen per dag een groot aantal dealers wordt beleverd. Het mag duidelijk zijn dat autobanden hierbij bepalend zijn; voor de nieuwe eigenaar is de verkoop van fiets- en motorbanden dan ook nieuw, wat nu vanuit de nieuwe werkmaatschappij 2Move 2Wheel zal gaan. 

Door de overgang zullen ook motorbanden via Banden Express als same day delivery aan motordealers geleverd kunnen worden, wat betekent dat dealers een kleinere voorraad aanhouden. Onder de nieuwe eigenaar zal fysiek nog zeker een jaar vanuit de Pon-locatie in Barneveld gewerkt worden, maar daarna ligt verhuizing naar een nieuwe locatie voor de hand, waarbij met de werknemers wel is afgesproken dat dit ook in Midden-Nederland zal zijn. 

Levering motorbanden moeizaam

Overigens hebben alle leveranciers van motorbanden grote en kleinere leveringsproblemen door het wereldwijde tekort aan containers en (daarom ook) grondstoffen. Richard van den Brink, divisiemanager 2-Move 2wheel en recent dus overgestapt van PBG 2Wheel naar de nieuwe 2Move 2Wheel organisatie, is echter positief gestemd. Dit omdat Continental een productielocatie voor motorbanden in Korbach in Duitsland heeft, al bestaat ook daar de kans dat de aanvoer van grondstoffen het fabricageproces parten gaat spelen. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws