Powersports Distribution Group neemt Britse B&C Express over

In de aanhoudende strijd tussen de grote Europese distributiebedrijven van motortoebehoren, heeft Powersports Distribution Group (PDG) weer een Britse distributeur overgenomen. Deze keer gaat het om B&C Express, een bekende naam op de Britse motormarkt. Hiermee heeft PDG na een serie Nederlandse en Belgische overnames van Hoco Parts, Motoria, CMSnl, Motorcycle Storehouse en DC Afam, nu haar vierde bedrijf in de UK overgenomen. Het lijkt erop dat B&C Express onder de naam van Hoco Parts UK gaat werken. 

De aankoop van B&C Express volgt op drie eerdere acquisities in de UK: In 2019 nam PDG al Bradbury Brothers en Rob Hunter over, gevolgd door de overname van Neo Distribution in 2020. Die gecombineerde bedrijven werken nu samen onder de naam van Hoco Parts UK Ltd. Hoco Parts valt onder de leider van PDG, dat voor het grootste deel eigendom is van de Hilversumse investeringsmaatschappij Torqx, samen met het management en een aantal eigenaren van de overgenomen bedrijven. Blijkbaar moet dat vooral in de schaduw gebeuren, want zowel PDG als Torqx weigeren to nu toe categorisch elk contact met de media. 

Overnamestrijd

Momenteel woedt er een felle strijd om de motordistributiemarkt in Europa, met een serie aan overnames als gevolg. Grote spelers zijn Bihr uit Frankrijk, Parts Europe uit de USA en MotorCard in Spanje, maar naast PDG heeft recent ook Duell (Finland) zich aan het front gemeld. Al deze bedrijven richten zich op de motordealers, die dus steeds meer vertegenwoordigers aan de deur krijgen die een compleet assortiment kunnen leveren. 

Daarnaast zijn er nog diverse winkelketens als Motorkledingcenter (MKC Moto) en het Franse Dafy, die de strijd aangaan met bekende (voornamelijk Duitse) motorwinkelketens als Polo, maar ook met internetwinkels als het Finse XLMoto/24MX en Louis uit Duitsland.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief