PDG groeit: Hoco Parts, Motoria, DC Afam en nu Rino Trading

De Powersport Distribution Group (PDG) groeit weer door een overname, nu wordt het in offroad gespecialiseerde Rino Parts uit België toegevoegd aan een portefeuille waarin al eerder Hoco Parts, Motoria en DC Afam opgenomen waren. Hiermee wordt PDG onder de naam van Hoco Parts nog dominanter in de distributie aan motordealers op de Nederlandse en Belgische markt. Meerderheidsaandeelhouder in PDG is investeringsmaatschappij Torqx Capital Partners, met de overige aandelen voor het management en voormalige eigenaren. 

De nieuwste aanwinst is Rino Parts, ook wel bekend onder de naam Rino Trading. Het bedrijf is gespcialiseerd in offroadproducten voor zowel motoren als quads, maar heeft enige overlap met een aanbod voor straatmotorfietsen, zelf benoemd als “motocross and racing supplies”. Doordat Hoco Parts de vertegenwoordigers en de volledige distributie van Rino Trading overneemt, komt ook het dealernetwerk van merken als Putoline, Vertex Pistons, Hot Cams, UFO Plast, HGS Exhaust Systems en Twin Air in handen van de nieuwe combinatie. Hiervoor zal het netwerk van de buitendienst van Hoco Parts opnieuw ingedeeld worden, zodat de vertegenwoordigers van Rino een plaats vanuit Hoco Parts krijgen en er uiteindelijk twee productgroepen komen: straat en offroad. 

Arno van de Glind, managing director van Hoco Parts: ‘Uiteraard zijn we trots op deze stap, aangezien Hoco Parts op deze manier een mooie groei realiseert. Ons aanbod is nu completer dan ooit tevoren en we vergroten hiermee tevens ons dealernetwerk.’

Tegenover Nieuwsmotor laat Van de Glind doorschemeren dat Hoco Parts nog lang niet is uitgegroeid en dat er zich in de nabije toekomst nog meer ontwikkelingen zullen aandienen. De Powersports Distributie Group ontstond in 2018 toen eigenaar David O’Neill Hoco Parts aan nieuw investeringsfonds Torqx verkocht. Daarn volgden overnames van Motoria en DC Afam in België. In de huidige situatie worden nog maar twee bedrijfsnamen gebruikt: Hoco Parts voor Nederland en DC Afam voor België, waarmee de naam Motoria defintief van de markt is. Het lijkt erop dat ook Rino Parts als naam zal verdwijnen en dat uiteindelijk de naam Hoco Parts in de hele Benelux leidend moet worden. 

Tom van Ewijk, oprichter, eigenaar en directeur van Rino Trading Company: ‘In Hoco Parts hebben wij een goede partner gevonden die de distributie van onze merken verder kan uitbouwen. Belangrijk daarbij is ook dat het fijn is om te zien dat onze klanten een gelijk serviceniveau gaan ervaren via Hoco Parts.’ 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief