Overname motordistributiebedrijf Bihr door Arrowhead officieel afgerond

Arrowhead Engineered Products, een wereldleider in de distributie van vervangingsonderdelen, en de aandeelhouders van Bihr hebben vandaag de overname bekendgemaakt van Bihr, een toonaangevende Europese distributeur van reserveonderdelen, accessoires en rider gear voor motorfietsen, quads/ATV’s, fietsen en scooters. Bihr, met hoofdzetel in Kontich, België, is actief in 20 landen en verkoopt 350 merken en meer dan 200.000 SKU’s aan een netwerk van meer dan 15.000 detailhandelaars.  

“We proberen samen te werken met zeer succesvolle en gerespecteerde organisaties, waardoor elke overname een succes wordt en onze groei wordt versneld om de grootste leverancier van off-road onderdelen ter wereld te worden”, zegt John Mosunic, CEO van Arrowhead. “De combinatie van Bihr en Arrowhead creëert een wereldleider in powersports met een onmiskenbare propositie voor dealers.”

Christophe Piron, voormalig CEO van Bihr, treedt in dienst bij Arrowhead Engineered Products als Co-President van Europa en President van Powersports Europe. Hij zal deel uitmaken van het uitvoerend comité van Arrowhead.

“Bihr en Arrowhead creëren een bedrijf waar het geheel groter is dan de som der delen”, zegt Piron. “We zijn erop voorbereid om onze gedeelde expertise te benutten om ons aanbod en klantenbereik uit te breiden.”

Alcopa en de andere aandeelhouders investeerden in 2010 in Bihr en speelden een voortrekkersrol bij de Europese ontwikkeling van het bedrijf vanuit Frankrijk. Managing Partner Damien Heymans zei: “We zijn al meer dan 10 jaar de trotse aandeelhouders van Bihr en zijn ervan overtuigd dat Arrowhead nu de ideale partner is om de groei van het bedrijf voort te zetten.”

“Bihr’s eersteklas logistiek, standvastige toewijding aan klantenservice en het uitbreiden van het portfolio van eigen merken zullen sterke troeven worden voor Arrowhead. We zijn ervan overtuigd dat beide partijen enorm zullen profiteren van deze overname”, zei Axel Moorkens, managing director, Alcopa. Bihr zal onze activiteiten gewoon voortzetten en vanuit onze huidige locaties opereren en verzenden.

Over Arrowhead Engineered Products

Arrowhead Engineered Products, gevestigd in Blaine, MN, is een toonaangevende wereldwijde engineer en omnichannel distributeur van niet-discretionaire, eigen merk- en vervangingsonderdelen. Het Bedrijf maakt gebruik van data en digitale capaciteiten om cruciale onderdelen te leveren voor outdoor power equipment, powersports, golfkarren, speciale voertuigen, landbouw en andere diverse markten. Met distributie- en inkoopvestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië bedienen de medewerkers van Arrowhead Engineered Products meer dan 100.000 klanten over de hele wereld. Bezoek www.arrowheadepinc.com voor meer informatie.

Over Bihr

Bihr werd opgericht in 1975 en is een toonaangevende Europese distributeur van reserveonderdelen, accessoires en rijdersuitrusting voor motorfietsen, quads/ATV’s, scooters en fietsen. Haar portfolio van 350 merken en meer dan 200.000 SKU’s wordt gedistribueerd via een groeiend netwerk van meer dan 15.000 dealers in 20 landen. Met een eersteklas logistiek en een totale opslagruimte van meer dan 54.500 vierkante meter verdeeld over zeven magazijnen, kan Bihr bijna alle dealers in Europa binnen 24 uur beleveren. Vanaf het begin zijn de kracht en het fundament van het uitzonderlijke succes van Bihr gebaseerd op een allesomvattende dienstverlening en eersteklas logistiek, mogelijk gemaakt door haar meer dan 1.000 collega’s, waaronder 100 eigen verkoopmedewerkers en 40 medewerkers van de klantenservice. Bihr is een one-stop-shop voor alle rijmogelijkheden.

Over Alcopa

Alcopa is een Belgisch familiaal investeringsbedrijf. Het werd opgericht in 1937 en was aanvankelijk actief in de distributie van motorfietsen en auto’s. Nu is Alcopa een gediversifieerde onderneming met 635 miljoen euro aan activa in beheer en investeringen in dertien privébedrijven in Europa. Alcopa is een industriële partner op lange termijn die belangrijke posities inneemt in duurzame middelgrote Europese bedrijven.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief