Skip to main content

Kawasaki koopt Bimota: IMI (Italian Motorcycle Investment)

De reeds langer bestaande geruchten over een overname van Italiaans motormerk Bimota door Kawasaki blijken waar te zijn, zo bevestigen externe bronnen aan Nieuwsmotor. Vandaag zal Kawasaki officieel bekend maken dat ze de nieuwe eigenaar van Bimota is, waarbij waarschijnlijk de nieuwe naam IMI voor de nieuwe combinatie wordt gebruikt. Bimota is als Itlaianse cultmerk vooral bekend om een serie legendarische motorfietsen, die altijd werden aangedreven door een motorblok van een grote fabrikant. Het is nog onbekend wat Kawasaki nou precies met Bimota wil, maar de meest simpele samenwerking zou zijn dat Bimota motoren blijft ontwerpen en bouwen, met daarin dan alleen nog motorblokken en toebehoren van Kawasaki. 

Update: officiële Kawasaki aankondiging

Kawasaki Motors Europe NV (een volledige dochteronderneming van Kawasaki Heavy Industries, Ltd.) laat weten Italian Motorcycle Investment S.p.A. (hierna IMI) op 16 april 2019 opgericht te hebben, met als doel om motorfietsen van topklasse te gaan produceren en verkopen onder het merk BIMOTA in Rimini, Emilia-Romagna, Italië.
Na overdracht van de aandelen van Bimota S.A., wordt de naam Bimota S.p.A..
Bimota is een premium motorfietsmerk met een rijke geschiedenis. Sinds het zijn eerste model in 1972 uitbracht, hebben haar unieke en zorgvuldig vervaardigde motorfietsen hun weg naar fans van over de hele wereld gevonden. Samen met bekende namen als Pierluigi Marconi, de vader van de TESI, zal IMI Bimota doen herleven
Kawasaki Motors Europe N.V. zal samen met de KHI Group de revival van Bimota ondersteunen. De KHI Group beschouwt het als een voorrecht in staat zijn om via IMI het Bimota-merk te ondersteunen bij haar revival. Tijdens de 2019 EICMA-show, zullen al conceptmodellen van nieuwe Bimotamotorfietsen te zien zijn, die voortkomen uit de samenwerking van Dhr. Marconi en Kawasaki. Deze volledig nieuwe conceptmodellen combineren voor het eerst de TESI-technologie van Bimota en innovatieve technologie van Kawasaki’s uiterst krachtige Ninja H2-motorfiets. IMI wil in 2020 al 200 Bimota-motorfietsen te koop aanbieden.

Er zijn foto’s waarop een Bimota staat die duidelijk is afgeleid van een Kawasaki, het gerucht gaat dat dit de Bimota TesiH2 is.

bimota tesiH2


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws