Aanbesteding motorkleding politie Nederland geopend

Via een openbare aanbesteding gaat de Nederlandse politie op zoek naar nieuwe motorkleding voor de komende vier jaar, met daarna zes maal de mogelijkheid tot verlenging met steeds één jaar, zo blijkt uit de officiële publicatie daarvan. In een Europese aanbesteding wordt gezocht naar een leverancier die voor de motorrijders van de politie een complete uitrsuting gaat leveren, die gevomd wordt door een leren motorpak (bestaande uit broek en jack), een textielen doorwaai motorpak (bestaande uit broek en jack), een textielen all-weather motorpak (bestaande uit broek en jack) en een regenpak (bestaande uit broek en jack). Buiten de tender blijven motorlaarzen, onderjack, motorhandschoenen en de kleding voor “heimelijk opererende” afdelingen. De totale inschrijfsom per set (leren motorpak, textiel doorwaai motorpak, textiel all-weather motorpak en regenpak bij elkaar opgeteld) mag niet hoger zijn dan € 3750,-. 

De politie kiest er dus voor om de levering van de gevraagde Politie Motorkleding in één aanbesteding te doen, zodat leren motorpak, textiel doorwaai motorpak en all-weather motorpak met elkaar gecombineerd kunnen worden en op elkaar te zijn afgestemd. Het regenpak dient daarbij goed over zowel het textielen, het leren motorpak als het all-weather motorpak gedragen te kunnen worden, zodat één complete deal een logische keuze is. In de aanbesteding worden uiterst precies een aantal vereiste onderdelen beschreven, zoals drukknopen met politielogo, klittenband met bepaalde treksterkte en exacte coderingen voor politieblauw en fluorgeel. 

Jaarlijks verwacht de politie 250 leren motorpakken, 450 textielen all-weather motorpakken, 850 textielen doorwaai motorpakken en 300 regenpakken af te zullen nemen. De huidige afname van de Politie Motorkleding is 95 % door mannelijke motorrijders en 5 % door vrouwelijke motorrijders. De winnende inschrijver wordt geselecteerd op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding, aldus de inschrijvingsleidraad. Deze leverancier zal na gunning van elk kledingstuk 50 exemplaren moeten aanleveren voor praktijktests. 

De huidige motorkleding van de politie: links textiel, rechts leer. Foto: politie.nl


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief