Nieuw: 2022 Yamaha XSR125 Legacy edition

Sinds de introductie van de eerste Yamaha Sport Heritage-modellen is het segment een groot succes gebleken bij rijders van alle leeftijden en soorten ervaring die de speciale manier waarderen waarop deze machines authentieke stijl en individueel karakter combineren met moderne technologie en sportprestaties.

Het XSR merk heeft zich snel gevestigd als de definitieve lijn voor rijders die iconische motorfietsen met echt karakter en echte charme weten te waarderen. Maar de nieuwste XSR700 en XSR900 zijn niet alleen een eerbetoon aan Yamaha's meest iconische modellen uit een vorig tijdperk, ze zijn ook ontworpen om hoge niveaus van motor-, chassis- en remprestaties te leveren, zodat hun berijders het beste van twee werelden krijgen.

Groeiende populariteit

De toenemende populariteit van de Yamaha Sport Heritage-modellen is gestimuleerd door de invloedrijke custom-beweging, en in het bijzonder door het Yard Built-programma van het bedrijf. Dit heeft de bouw van vele speciale projecten door enkele van Europa's meest creatieve motorbouwers aangemoedigd en vergemakkelijkt. Sinds de start van het Yard Built-project zijn er meer dan 60 exclusieve, eenmalige specials gecreëerd op basis van Sport Heritage-productiemodellen, en Yamaha zal ook in 2022 en daarna blijven investeren in de Yard Built-scene.

De Yard Built-beweging heeft laten zien hoe een standaard Yamaha-productiemodel het ideale canvas is om in alles te worden getransformeerd, van een flat tracker of scrambler tot een caféracer. Onder invloed van enkele van de meest iconische ontwerpen van Yamaha uit de jaren '60, '70 en '80 - en uitgerust met tijdloze kenmerken zoals spaakwielen, historische kleuren en kwaliteitscomponenten - hebben deze Yard Built Yamaha's de custom-scene nieuw leven ingeblazen en de Faster Sons-gemeenschap versterkt.

De Faster Sons-filosofie, die design uit het verleden op geheel eigen wijze wordt combineert met hedendaagse technologie, inspireert veel motorrijders om hun eigen machines een persoonlijk tintje te geven en iets heel speciaals te creëren dat hun eigen persoonlijke levensstijl weerspiegelt, en dat tegelijkertijd een opwindende nieuwe dimensie toevoegt aan de wereld van het motorrijden. Sommige van deze retro-designelementen - zoals de spaakwielen - zijn nu standaard aanwezig op de nieuwe XSR125 Legacy, wat onderstreept hoe deze stijlvolle motorfiets het beste uit het verleden combineert met het nieuwste design en de nieuwste technologie.

Nieuwe XSR125 Legacy: Het karakter van het motorrijden vastleggen

Yamaha heeft zich altijd ingezet voor het bouwen van karaktervolle motorfietsen voor een zo breed mogelijk scala aan rijders. Sinds juli 1955 staan de behoeften en wensen van de rijder altijd centraal bij het ontwikkelen van nieuwe modellen. Het is deze klantgerichte filosofie die het bedrijf in staat heeft gesteld iconische en baanbrekende modellen te creëren die de afgelopen zeven decennia hebben geholpen het uiterlijk van het motorrijden te veranderen.

De missie van het bedrijf kan worden samengevat met het Japanse woord 'Kando': Dat betekent het creëren van producten die een diepe voldoening geven en die het hart en de geest inspireren; de nieuwe XSR125 Legacy is dan ook een perfect voorbeeld van Kando in actie.

De XSR125 Legacy is ontwikkeld op basis van de uiterst succesvolle XSR125 die in 2021 op de markt kwam en heeft dezelfde 125 cc VVA-motor en chassisarchitectuur. De XSR125 Legacy profiteert echter van een aantal stilistische veranderingen die het karakter van de motorfiets transformeren om hem een unieke neo-retro look te geven met een echt individueel gevoel.

Deze verfijningen geven het nieuwe model een onderscheidend silhouet en individueel karakter die de banden met klassieke Yamaha's uit het verleden versterken en tegelijkertijd het ethos van het merk Sport Heritage onderstrepen: "Geïnspireerd door het verleden, gebouwd voor de toekomst". De XSR125 Legacy is inderdaad gebouwd om deel uit te maken van de toekomst voor elke rijder - beginner, ervaren of terugkerend - die tijdloze stijl waardeert en op zoek is naar de allernieuwste motor- en chassistechnologie die garant staat voor een kwaliteitsrit.

Lichtgewicht spaakwielen

De XSR125 Legacy is uitgerust met een reeks modelspecifieke kenmerken die harmonieus samenwerken om een machine te creëren met een speciaal karakter die zeker in de smaak zal vallen bij de vele rijders die van tijdloze stijl houden. De lichtgewicht spaakwielen doen denken aan de ontwerpen die werden gebruikt op Yamaha's baanbrekende racemachines uit de jaren '60 en '70 en zijn essentieel om deze nieuwe Sport Heritage-motor een authentieke look en feel te geven.

Goudkleurige velgranden

De klassieke spaakwielen van de XSR125 Legacy zijn voorzien van prachtig afgewerkte goudkleurige lichtmetalen velgen die de uitstekende bouwkwaliteit van de motorfiets onderstrepen en de sterke band met enkele van Yamaha's iconische modellen uit het verleden versterken.

Afgezet tegen het volledig zwarte kuipwerk en chassis geeft de combinatie van spaakwielen en gouden velgen deze 125 cc neo-retro een heel eigen karakter en een tijdloze look die perfect past bij het karakter van de Faster Sons-filosofie.

Speciale kleuren en graphics

Nieuwe graphics zijn ontwikkeld om het uiterlijk van de XSR-modellen met grotere capaciteit te weerspiegelen en de hechte familiebanden van de Sport Heritage-lijn te versterken. Gouden en zilveren krijtstrepen benadrukken de klassieke vorm van de afgeronde brandstoftank, terwijl de minimalistische goudkleurige graphic op de zijpanelen de goudkleurige velgen completeert.

De tank, zijpanelen en spatborden zijn afgewerkt in Historic Black, terwijl het zwart gekleurde Deltabox frame, de achterbrug, upside-down voorvork en motorkappen een stijlvolle en ingetogen look geven die perfect past bij het karakter van deze nieuwe 125 cc motorfiets.

Hoogwaardige Metzeler Karoo-banden

De nieuwe spaakwielen van de XSR125 Legacy zijn uitgerust met hoogwaardige Metzeler Karoo-banden die zijn ontworpen om de leuke prestaties van dit lichtgewicht Faster Sons-model naar voren te brengen. Hun blokpatroon vormt een perfecte aanvulling bij deze nieuwe Sport Heritage-motorfiets en onderstreept zijn vermogen om in uiteenlopende situaties een opwindende rit te leveren.

2-delige aluminium kap op uitlaatdemper

XSR Sport Heritage-modellen staan bekend om hun aandacht voor detail en het gebruik van hoogwaardige componenten en de nieuwe XSR125 Legacy is daarop geen uitzondering. Naast een reeks prachtig vervaardigde aluminium beugels en fittingen, is deze lichtgewicht Faster Sons-motorfiets uitgerust met een tweedelige aluminium kap op de uitlaatdemper die zijn sportieve specificatie versterkt.

Onderscheidend XSR-silhouet

Van opzij gezien is er geen twijfel mogelijk over de bloedlijn van de XSR125 Legacy met zijn sterke horizontale stroomlijn. De speciale combinatie van spaakwielen en een rechte zithouding, evenals de volledig zichtbare mechanische structuur en het naked uiterlijk zullen zeker in de smaak vallen bij elke rijder - nieuw of ervaren - die precies weet wat hij van zijn motorfiets verwacht.

Toonaangevend 125 cc 11 kW motorblok

De XSR125 Legacy wordt aangedreven door een van de meest gewaardeerde en succesvolle motorblokken in de 125 cc-categorie. Deze krachtige en betrouwbare 125 cc vloeistofgekoelde eencilindermotor met 4 kleppen voldoet aan de Euro5-norm en is van hetzelfde ontwerp als de MT-125 Hyper Naked en de R-125 Supersport. Met een vermogen van maar liefst 11 kW – maximaal toegestaan in de licentieklasse A1 – is deze veelgeprezen motor een sterke allrounder.

Een van de belangrijkste technologische kenmerken is Yamaha's VVA-systeem (Variable Valve Actuation) dat de motor in staat stelt een sterk koppel te leveren bij lagere motortoerentallen in combinatie met uitstekende prestaties bij hogere toerentallen. Dit zorgt ervoor dat de XSR125 Legacy geweldig presteert in uiteenlopende situaties, van snel rijden op de snelweg tot tochten met lagere snelheden over binnenwegen - en het ruime koppel zorgt ook voor een levendige acceleratie.

37 mm upside-down voorvork

De 37 mm upside-down voorvork van de XSR125 Legacy met zijn zwarte afwerking past perfect bij het zwarte frame en motorblok van de motorfiets en draagt bij aan een eersteklas specificatie die nog indrukwekkender is doordat deze 125 cc neo-retro verkrijgbaar is voor zo'n betaalbare prijs. Of je nu door bergbochten rijdt, door het stadsverkeer rijdt of een weekendje gaat toeren, deze voorvork is gebouwd voor een betrouwbare wegligging en een nauwkeurig stuurgedrag.

Sterk en lichtgewicht Deltabox-chassis

Het legendarische Deltabox-chassis van Yamaha, dat voor het eerst werd ontwikkeld voor de Grand Prix-racemotoren van het bedrijf, staat garant voor nauwkeurig bochtenwerk en vertrouwenwekkende rechtuitstabiliteit, waardoor de berijder kan genieten van het volledige potentieel van de beste 11 kW-motor in zijn klasse. Met een compacte wielbasis van 1.330 mm en een toegankelijke zithoogte van 815 mm kunnen XSR-rijders rekenen op een wendbaar rijgedrag in combinatie met een ontspannen ergonomie. Daardoor is deze motorfiets bij uitstek geschikt voor een breed scala aan rijders - of ze nu beginnen, ervaren zijn of terugkeren naar tweewielers.

Stijlvolle LED-verlichting

Een ander voorbeeld van hoe de XSR125 Legacy met succes een tijdloze retrostijl combineert met moderne technologie, is de hightech verlichting. Met een klassieke ronde buitenschaal met LED-contourverlichting produceert de LED-koplamp een krachtige lichtbundel voor uitstekend zicht 's nachts, terwijl het compacte LED-achterlicht het lichte en elegante profiel van de slanke en sportieve achterkant benadrukt.

Belangrijkste kenmerken 2022 Yamaha XSR125 Legacy:

 • Lichtgewicht spaakwielen met goudkleurige velgen
 • Speciale kleuren en graphics
 • Hoogwaardige Metzeler Karoo-banden met blokpatroon
 • 2-delige aluminium kap op uitlaatdemper
 • Onderscheidend silhouet
 • Beste 125-cc 11 kW EU5-motorblok
 • 37 mm upside-down voorvork
 • Natuurlijke rechte zithouding
 • Ronde LED-koplamp en LED-achterlicht
 • Licht en sterk Deltabox-chassis
 • Lichtgewicht rijgedrag en betrouwbare wegligging
 • In bijpassende kleur gelakte spatborden
 • Licht oplopende zitting
 • Hoogwaardige pasvorm en afwerking met aluminium onderdelen
 • Rond LCD-instrumentenpaneel in retrostijl
 • Ultiem Yamaha Faster Sons 125 cc-model
 • Ideaal voor beginners, ervaren rijders en terugkerende motorrijders

XSR125 Legacy-kleuren, beschikbaarheid en prijs

XSR125 Legacy wordt aangeboden in Historic Black met goudkleurige velgen en is verkrijgbaar vanaf juni 2022.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal