By Eggens: online speciale fysieke trainingen voor motorsporters

Erik Eggens, voorheen derde in het WK motorcross en zesvoudig Nederlands kampioen, is gestart met het bedrijf By Eggens. Dit doet hij samen met zijn vrouw Ursula. Het bedrijf biedt speciale trainingen aan voor motorsporters. Korte, intensieve en doeltreffende trainingen van 30 tot 45 minuten, waarbij de nadruk ligt op conditie, coördinatie, behendigheid en snelheid. Alle lessen worden live via een onlineverbinding aangeboden, waarbij de deelnemers voor de trainers zichtbaar zijn en daardoor gecoacht kunnen worden. 

Erik en Ursula zijn op het idee gekomen om deze trainingen te gaan aanbieden, omdat er in deze tijd beperkte mogelijkheden bestaan om op en naast de motor te trainen. Veel circuits zijn gesloten en sportscholen hebben ook hun deuren dicht moeten doen. Noodgedwongen worden er door diverse sportaanbieders alternatieven aangeboden, maar daarbij zag het koppel vooral dat er geen begeleiding en coaching was in de training. Het stel heeft daardoor, zo vinden zij zelf, unieke en doeltreffende trainingen opgezet waarbij gelet kan worden op de specifieke behoeftes van motorsporters.

Het bedrijf biedt onder andere de populaire High Intensity Interval Training (HIIT) aan. Op maandag t/m donderdag en op zondag staat deze op het lesrooster. Voor de motorsporter is deze training interessant door de focus op coördinatie, behendigheid en snelheid. De workout is goed te volgen via laptop, tablet of mobiele telefoon. Door dit gemak kan er op elke locatie getraind worden, denk daarbij aan de woonkamer of bijvoorbeeld buiten.
Materialen zijn niet nodig om de trainingen te volgen. Geen ervaring met het volgen van een groepstraining? Ook daar is aan gedacht. Er zijn speciale instaplessen, waarbij er meer tijd is voor uitleg en opbouw van de training.

Het bedrijf is 14 januari 2021 live gegaan met een eigen website www.byeggens.nl en social media kanalen op Facebook, Instagram en LinkedIn.
Tot en met 31 januari 2021 kan iedereen geheel vrijblijvend gratis deelnemen aan alle sport workouts die aangeboden worden. Inschrijven gaat eenvoudig via de website. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal