Nieuw: Dunlop Mutant en Meridian allroad motorbanden

Nieuw: Dunlop Mutant en Meridian allroad motorbanden

De adventure/allroad markt krijgt steeds meer nieuwe, opwindende niches en segmenten. De motorrijder heeft daardoor meer mogelijkheden dan ooit. De Dunlop Mutant en Meridian motorbanden bieden voor elke mogelijkheid de juiste oplossing.
• De Mutant. Een totaal nieuwe, radicale benadering van een motorband met vier-seizoenen prestaties voor diverse motoren, van crossovers tot scramblers. 
• De Trailmax Meridian. De band die de sterkste allroads verder brengt en die bovendien superlang meegaat. 

Allroads zijn al lang niet meer het domein van pure offroad-fanaten: ze worden ook steeds populairder bij forensen en lange-afstandsrijders. Daarnaast is ook de hypersportmarkt uitgebreid met naked bikes en scramblers, die het DNA van hun superbike-broertjes delen. Met al die verschillen en niches is de bandenkeuze belangrijker dan ooit. Tenminste: als je wilt garanderen dat elk type rijder de prestaties en mogelijkheden van zijn motor optimaal kan benutten. Dunlop heeft daarom twee geheel nieuwe allroad-banden ontwikkeld: de Mutant en de Trailmax Meridian. Beide zijn vanaf heden leverbaar via de motordealers.

Trailmax Meridian: Een nieuw avontuur lonkt

Het zeer competitieve segment van allroads en adventure-sportmotoren zie je steeds grotere en sterkere on- en offroad-motoren. Dat stelt de bandenconstructeurs voor een fascinerende uitdaging. Motorrijders gaan uit van een hoge levensduur, terwijl ze daarnaast de stuureigenschappen van een hypersport en hoogstaande offroad-capaciteiten verwachten. Het komt erop neer dat een band alles perfect moet doen op steeds sterkere en zwaardere motoren zoals de BMW GS, de Honda Africa Twin, de Suzuki V-Strom en de Triumph Tiger. Dat is precies wat de Trailmax Meridian doet.

Voor meer details over de Trailmax Meridian: https://mtrn.ws/DunlopeEridian

Mutant: Extreem ontwikkeld

De Dunlop Mutant is een conceptband die werkelijkheid is geworden. Dankzij de enorme kennis van enduro, supermoto, regenraces en toerbanden is heeft Dunlop de beste eigenschappen van diverse banden uit haar enorme portfolio gecombineerd tot een zeer bijzondere “crossover”-band. De ervaringen uit supermoto en regenraces zorgen voor vertrouwenwekkende prestaties in koude en natte omstandigheden, gecombineerd met de stuureigenschappen van een sportband en de levensduur van een toerband. De Mutant brengt de veelzijdigheid van een allroad-vierseizoenenband naar 370 verschillende motorfietsmodellen, variërend van naakte roadsters en scramblers tot dikke allroads. De Mutant biedt niet alleen de wendbaarheid en de stabiliteit van een hypersportband, maar ook fantastische grip in natte omstandigheden alsmede verbluffende offroad-eigenschappen.

Voor meer technische details van de Mutant: https://mtrn.ws/DunlopMutant 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal