Bihr dropshipping: thuislevering voor motordealers

Bihr, de belangrijkste leverancier van onderdelen en accessoires voor tweewielers in Europa, heeft sinds de oprichting in 1975 zijn belangrijkste logistieke centrum in de Elzas, in de buurt van Mulhouse – dat nu één van de zwaarst getroffen steden is door de Covid-19 pandemie. Ondanks de moeilijkheden – met 250 werknemers aan de slag onder zo veilig mogelijke omstandigheden – heeft de groep er zich toe verbonden om een zo goed mogelijke service te blijven bieden bij het behandelen en verwerken van de bestellingen van de verkooppunten. Een beslissing die van levensbelang is voor professionals die beslist hebben om actief te blijven terwijl enerzijds voldaan wordt aan alle richtlijnen en anderzijds alles aan gedaan wordt om de tewerkstelling veilig te stellen. 

Om deze redenen heeft het Bihr-team een nieuwe dienst ontwikkeld ter ondersteuning van de verkopers gedurende deze periode die een nooit gezien impact heeft op de economische activiteit in het algemeen en die van de tweewielers in het bijzonder.

De bestelling doorgeven aan de dealer
Naast de werkplaatsen die open bleven voor dringende reparaties, wilden veel winkeliers de activiteit tot een minimum beperken door telefonisch, per e-mail, internet of via een online winkel contact op te nemen om bestellingen te plaatsen. Met iets meer dan 20 merken in de catalogus vergemakkelijkt Bihr het gebruik van deze mogelijkheid voor thuislevering (drop shipping) voor haar ongeveer 12.500 detailhandelaren en biedt elk van hen de mogelijkheid om bestellingen op te volgen en deze rechtstreeks aan hun klanten te laten leveren.

Levering aan huis om de verplaatsingen en het contact te beperken
Als partner van heel wat motorverenigingen is Bihr altijd nauw verbonden geweest met de verkopers van motoronderdelen en -accessoires. En het zijn deze mensen die nu het meest hulp nodig hebben. Onder de diensten die Bihr aanbiedt, is er één die er voor kan zorgen dat deze periode voor motorrijders en iedereen die gepassioneerd is door de motorfiets, iets gemakkelijker wordt en de tijd sneller voorbij gaat: de bestellingen gewoon thuis ontvangen (drop shipping) zonder dat je fysiek naar een winkel moet. Onze catalogus kan geraadpleegd worden op www.bihr.eu

Tijdens deze periode van beperkingen, waarin motorrijden beperkt is tot het strikte minimum, vergemakkelijkt deze thuisbezorgingsservice (drop shipping) de toegang tot zo'n 200.000 producten op voorraad. De bestelling moet enkel bezorgd worden aan de motorhandelaar. Deze dienst staat ter beschikking voor leveringen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland. en Oostenrijk.

Over Bihr
Bihr is Europa's toonaangevende distributeur van motorkledij en reserveonderdelen, accessoires en banden voor motorfietsen, ATV's en scooters. Het bedrijf is opgericht in 1975 en is aanwezig in meer dan 14 landen, waaronder Frankrijk, waar Bihr de onbetwiste marktleider is. De portefeuille omvat ongeveer 230 merken en 200.000 artikelen die via een netwerk van 11.550 dealers worden gedistribueerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door 650 medewerkers, waaronder 74 toegewijde verkoopmedewerkers en 35 customer service managers. Bihr dankt zijn succes ook aan de kwaliteit van haar dienstverlening en uitmuntende logistiek. Met een totale opslagoppervlakte van meer dan 40.350 m², verdeeld over 5 magazijnen, is Bihr in staat om bijna alle dealers in Europa binnen 24 uur te bevoorraden.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal