Nieuw: 2020 KTM Prado en Cairoli Special Edition-modellen

Ter ere van twee uitmuntende atleten en hun Red Bull KTM Factory Racing-motoren, kondigt KTM met groot genoegen twee beperkt beschikbare modellen aan die binnenkort bij de dealers zullen arriveren: de KTM 250 SX-F Prado en de KTM 450 SX-F Cairoli.

2019 was een jaar van alleenheerschappij voor KTM's Jorge Prado, waarin de jonge Spanjaard zijn talent, toewijding en consistentie toonde door zijn tweede opeenvolgende FIM MX2 Motocross World Championship-titel te behalen. Met 31 overwinningen en 16 overalls, waaronder 14 1-1-finishes dit seizoen, is de 18-jarige coureur op zijn Red Bull KTM Factory Racing KTM 250 SX-F, die hem zijn 11de titeloverwinning van de laatste 12 races opleverde, niets minder dan exceptioneel te noemen. Om dit voor Prado ongelooflijke jaar te vieren, heeft KTM iets bijzonders gecreëerd en wordt nu met groot genoegen de beperkte oplage van de KTM 250 SX-F Prado MY2020 aangekondigd.

Deze Ready To Race-machine biedt hoogwaardige componenten, zoals oranje geanodiseerde Factory-kroonplaten, een carterbeschermplaat van composietmateriaal en een Selle Dalla Valle Factory-zadel. Daarnaast heeft dit sublieme model, dat de basis vormde voor Prado's kampioensmotor, een op racen geïnspireerd oranje frame, een half-zwevende voorwielschijf, een remschijfbeschermer voor, een oranje achtertandwiel, een goudkleurige Regina-ketting en natuurlijk een design in de Red Bull KTM Factory Racing-stijl met Prado's nummer '61' voor- en achterop. Motorrijders die het venijnigste wapen wat er bestaat met exclusieve specificaties willen aanschaffen, hoeven niet verder te kijken dan de KTM 250 SX-F Prado.

"Een productiemotorfiets met het nummer '61' erop is iets waar je als kind alleen maar van kunt dromen - het is echt bijzonder en ik vind hem er spectaculair uitzien. We hebben een fantastisch seizoen achter de rug en ik wil KTM bedanken voor deze viering van ons gezamenlijke succes. Het is echt heel cool. Ik ben erg trots om deel te mogen uitmaken van de oranje familie en het is een grote eer om de KTM 250 SX-F Prado-machine in productie te zien gaan,” bevestigt Prado.

Als het gaat om een kampioenschapswinnende stamboom, is de KTM 450 SX-F een model dat in de racerij is ontwikkeld om overwinningen te boeken. Veel van het succes van deze ongelooflijke motorfiets kan worden toegeschreven aan de legendarische motorrijder Antonio 'Tony' Cairoli, die dankzij zijn negen wereldkampioenschapstitels en zijn voortdurende aanwezigheid in de voorhoede van het MXGP-veld een waar erfgoed aan het opbouwen is.

Cairoli hielp bij het vormgeven van de nieuwste generatie van deze beproefde racekampioen, die simpelweg de meest competitieve crossmotor op de crossbaan is. Als eerbetoon aan een legende wil KTM graag de lancering van de KTM 450 SX-F Cairoli MY2020 aankondigen. Deze motor is nog meer Ready To Race en beschikt net als de KTM 250 SX-F Prado over uitmuntende kenmerken en exclusieve Red Bull KTM Factory Racing-design met Cairoli's wereldwijd bekende nummer '222'.

"Mijn motorfiets is voor mij heel bijzonder en in de loop der jaren hebben we zoveel grote stappen gezet in de ontwikkeling van de KTM 450 SX-F terwijl we successen najoegen tijdens de races. Er is veel werk gestoken in de nieuwste generatie van de 450 en ik hou nog steeds evenveel van racen als vroeger. Om dit eerbetoon van KTM in ontvangst te mogen nemen, is enige bescheidenheid wel op zijn plaats. Om onderweg motorrijders te zien met het nummer 222 op een motor die zoveel lijkt op mijn Red Bull KTM Factory Racing-machine, dat is pas echt cool. Het is een uitzonderlijke motorfiets die door de beste technici ter wereld is ontwikkeld, en het betreft een écht heel bijzonder model. Ik kijk ernaar uit om ze onderweg te zien," zei Cairoli.

"Bij KTM zijn we er trots op dat twee van 's werelds beste motorcrossatleten invloed hebben op de ontwikkeling van onze machines en we zijn blij dat we daar ten volle van kunnen profiteren. Ter ere van Prado's ongelooflijke seizoen en als eerbetoon aan Cairoli's voortdurende succes in de MXGP hebben we besloten om twee speciale modellen te bouwen die voorzien zijn van een aantal topcomponenten en een echte Factory look. Ze zullen in het laatste kwartaal van 2019 op strikt beperkte basis bij Europese dealers beschikbaar zijn,“ aldus KTM Senior Product Manager Offroad Joachim Sauer.

De KTM 450 SX-F Cairoli arriveert eind oktober bij KTM-dealers in heel Europa, terwijl de KTM 250 SX-F Prado in december beschikbaar komt bij erkende Europese KTM-dealers.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw plaatselijke KTM-dealer of op www.ktm.com.

KTM Jorge Prado Special Edition


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen