Ducati Zaltbommel organiseert circuitdag voor beginners

Ducati Zaltbommel organiseert i.s.m. Trackdays4all een exclusieve ‘Trackday 4 Starters’ op het prachtige Circuit Zandvoort. De naam zegt het al; het is een circuittraining voor beginnende circuitrijders of die weinig ervaring hebben. Exclusief voor Ducati’s van elk bouwjaar en type. Voor slechts €199,- inclusief koffie/thee en een complete lunch en GRATIS foto’s biedt Ducati Zaltbommel en Trackdays4all je een zeer gezellige en leerzame circuitdag op het prachtige Circuit Zandvoort. In een heel ongedwongen sfeer en met kleine groepen wordt je de basistechniek van het circuitrijden geleerd door zeer ervaren gecertificeerde instructeurs/coureurs. 

Voor wie?
Je hebt een motorrijbewijs en je wilt graag eens op een circuit rijden maar je wordt geïmponeerd door de hoge snelheid, de racemotoren, grote groepen, de hoge prijs en je hebt een beetje de angst om meteen ‘losgelaten’ te worden op een MotoGP circuit? 

De naam Trackdays 4 Starters zegt het al, dit is echt voor beginnende circuitrijders. En wie wil dit nu niet; op een verantwoorde, veilige manier ontdekken en leren waar jij en je motor toe in staat zijn. De ervaren circuitrijder en/of coureur heeft hier niets te zoeken, maar heb je al eens op Assen of Zandvoort gereden en je vond het eigenlijk gevaarlijk om in grote groepen rijden op hoge snelheden? Dan ben je bij deze Trackday 4 Starters op het juiste adres! We stomen je op een veilige wijze klaar voor het ‘grote werk’ zodat je in de toekomst met een gerust hart kan mee doen aan een circuitdag op bijv. het TT Circuit Assen. Daarnaast zul je na het volgen van onze unieke rijopleiding ook op de openbare weg er zeker profijt van hebben.

Het type Ducati maakt niet uit en elk model is mogelijk. Zowel met de Panigale, SuperSport, Multistrada, Hypermotard, Monster, Diavel of de Scrambler zul je een fantastische dag beleven!

Door wie?
De organisatie van Trackday 4 Starters wordt verzorgd door Trackdays4all, de organisatie die al sinds 1999 circuitevenementen organiseert in binnen- en buitenland. De instructie wordt verzorgd door zeer ervaren gecertificeerde instructeurs/coureurs. Onze instructeurs rijden op de nieuwste Ducati’s zoals de Panigale V4, 959 en 1299.

Werkwijze?
Bij Trackday 4 Starters rijden we geen rondjes met 10-15 man achter een instructeur aan. We werken met kleine groepen per instructeur en begeleiden je zowel op als naast het circuit. Aangezien het een overzichtelijk en veilig circuit is, kunnen de instructeurs ook naast de baan staan om de cursisten te beoordelen en aanwijzingen te geven. Voor elke praktijksessie worden de deelnemers gebriefd en gaat men met een gerichte opdracht de baan op. Na de praktijksessie volgt een theorieblok waarin de verrichtingen beoordeelt worden.

Wat leer je op zo’n dag?
– De ideale lijn rijden
– Bochtentechniek
– Zithouding
– Kijktechniek
– Remtechniek
– Throttle Control
– Alles over vering & banden
Al deze technieken worden duidelijk uitgelegd en individueel aangepast per persoon. Daarna worden de technieken in praktijk gebracht. Maak je snelle vorderingen dan wordt hier op ingesprongen aangezien onze ervaren instructeurs gewend zijn om op elk niveau instructie te kunnen geven. De instructeurs van Trackdays 4 Starters hebben zelf op hoog (WK) niveau geracet en zijn geaccrediteerd om de cursus voor een racelicentie te geven.

Wat kost het?
Voor de prijs van €199,- kun je verwachten:
– Een gezellige, zeer leerzame en intensieve Track Day op het prachtige Circuit Zandvoort
– Uitgebreide instructie in kleine groepjes op en naast de baan
– Ontvangst met koffie of thee en tussen de middag een uitgebreide lunch in het restaurant
– Gratis foto’s van top-motorsportfotograaf Ad Kievit als leuk aandenken aan deze speciale dag

Wat zijn de voorwaarden?
– Beschermende kleding van leer of nylon met protectie, integraalhelm (systeemhelm is ook toegestaan), motorlaarzen, motorhandschoenen en rugprotector (los of vast in het motorpak)
– Je motorfiets dient in algehele goede staat te verkeren en remblokken en banden mogen niet versleten zijn. Koplamp, achterlicht, richtingaanwijzers, spiegels dient verwijderd c.q. afgeplakt te worden.
– Het is alleen toegestaan om met je originele uitlaat of met een vervangingsuitlaat met DB-killer te rijden. Het maximale toegestane geluid is 89dB(A).
– Je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs A (dus ook A1 en A2 is toegestaan)

Opgeven?
Klik hier en druk bovenaan de pagina op "meld u aan"

Ducati zaltbommel trackdays4starters 1jul2019


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal