10 jaar Junior Riding Experience voor jeugd van 5 tot 12

Ooit begonnen op het motorcrosscircuit van de Zwarte Cross, viert de Junior Riding Experience deze zomer haar 10-jarig bestaan tevens op de Zwarte Cross 2018. De Junior Riding Experience is daar tien jaar geleden ontstaan vanuit de pure passie van Bryan Zuidinga voor de off-road motorsport. Als rasechte Achterhoeker, opgegroeid naast het Lichtenvoordse motorcrosscircuit De Schans, zag Bryan met lede ogen aan hoe de motorcross steeds meer leegliep. In samenwerking met Yamaha Motor startte hij dit prachtige initiatief om kinderen de basisbeginselen van het off-road rijden bij te brengen. Inmiddels is aan heel wat kinderen de kans geboden om ervaring op te doen: vorig jaar werd op de Zwarte Cross nog de gouden crossband aan de 15.000ste deelnemer uitgereikt in aanwezigheid van niemand minder dan festivaldirectrice Tante Rikie. 

Over Junior Riding Experience 
De Junior Riding Experience biedt de jeugd in de leeftijd van 5 tot 12 jaar een unieke mogelijkheid om in een veilige omgeving in aanraking te komen met de motorcross. Kinderen leren op een veilige, speelse maar bovenal professionele manier de eerste beginselen van deze populaire tak van motorsport. De door Yamaha Motor Nederland geleverde motortjes en quads zijn de perfecte tool om de coureurs in spé de beginselen bij te brengen.

Over Bryan Zuidinga
De Junior Riding Experience is ontstaan vanuit een persoonlijke passie van Bryan. Hij is er van overtuigd dat je jong moet beginnen om het vuurtje voor off-road rijden aan te wakkeren. Bryan is geboren in 1974 in het ziekenhuis aan de Grolsche grachten in de achterhoek en opgegroeid achter het motorcross-circuit De Schans in Lichtenvoorde. De motorsport is er dus altijd al met paplepel ingegoten. Om zijn passie over te brengen op de jeugd heeft Bryan ook de opleiding Jeugmotorsporttrainer van de Koninklijke Nederandse Motorsport Vereniging met goed gevolg afgerond en mag zichzelf nu gelicenseerd KNMV-trainer noemen. Zijn technische kennis en doorzettingsvermogen brachten hem als technische tester in 2001 al naar Yamaha Motor Europe. Op de Product Development-afdeling van Yamaha Accessoires zet Bryan al jarenlang zijn kennis van de motorsport in.

Bryan is initiator, inspirator en motivator achter de Junior Riding Experience: 

“Ik vind het prachtig mijn kennis over te dragen aan iedereen die ook zijn passie wil uitvoeren op een verantwoorde manier en om ook zijn droom dichterbij te brengen. ”Follow your dreams, Nothing is impossible!” is niet voor niets mijn lijfspreuk. Het heeft me gebracht tot waar ik nu gekomen ben. Dat alles valt onder de noemer MotoX, wat je uitspreekt uit als MotoCross.“

Klein talent groeit op naar klasse van formaat
Dat de Junior Riding Experience echt zijn vruchten afwerpt, blijkt wel uit het verhaal van Lars Ikink (10 jaar). In 2012 rijdt Lars Ikink zijn eerste rit op de Zwarte Cross bij de Junior Riding Experience. Vijf jaar later rijdt Lars ONK Motorcross KNMV 65cc kleine wielen voor het GT Husqvarna MX Team. Regionaal en op clubniveau heeft Lars een plekje in de top 3 veroverd. Bij de open Nederlands Kampioenschappen behaalt Lars inmiddels zelfs een knappe 15de plek. Wie weet waar de toekomst hem zal brengen?

Partners van de Junior Riding Experience
De activiteiten van de Junior Riding Experience worden al jarenlang ondersteund door Yamaha Motor, Reiger Racing Suspension, KNMV, Van Winkoop en de Zwarte Cross. Zonder de steun van deze partners was de Junior Riding Experience niet mogelijk geweest afgelopen 10 jaar.

Off-road jeugdclinics & avontuurlijke reizen
Naast de Junior Riding Experience organiseert Bryan ook de JRE Off-road Jeugdclinics en en onder MotoX-Travel ook off-road motorreizen naar Zuid-Afrika en unieke sneeuwscootertrips naar Finland. 

Junior Riding Experience 10 jaar


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal