Nieuw: Husqvarna motorcrossrange voor 2019

Met groot genoegen heeft Husqvarna Motorcycles het doek van de complete motorcrossrange 2019 getrokken, nadat het merk dit jaar geschiedenis maakte door zowel het 2018 FIM 450SX wereldkampioenschap en het 250SX AMA East Region kampioenschap binnen te halen, mede dankzij de toewijding van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team rijders Jason Anderson en Zach Osborne. De range 2019 bevat vijf motorcrossmachines van een geheel nieuwe generatie. Deze motoren zijn ontworpen om zowel professionele als hobbyrijders het hoogst mogelijke technologische niveau te bieden dat er op dit moment te koop is. 

De Husqvarna- ingenieurs hebben nauwgezet geluisterd naar de feedback van topcoureurs. Ze hebben deze input gecombineerd met uitgebreide testen en ontwikkelingswerkzaamheden in eigen huis. Het resultaat is een lange lijst van upgrades, waarmee de nieuwe generatie FC- en TC-machines nieuwe maatstaven zetten op het gebied van wendbaarheid, prestaties, gewicht en esthetiek. De geheel nieuwe 2019 Husqvarna motorcrossmachines combineren state-of-the-art technologie en premium kwaliteit met innovatieve technologische en functionele verbeteringen om rijders van alle niveaus een nieuw territorium in hun motorcrosscarrière te laten betreden. Kortom: de 2019 Husqvarna motorcrossmodellen zijn de meest verfijnde, eerlijke en pure motorcrossmachines die er ooit zijn gemaakt.

Een grote stap vooruit
Husqvarna Motorcycles is bijzonder trots dat ze voor 2019 vijf nieuwe twee- en viertaktmachines kan presenteren, die een belangrijke nieuwe stap in de motorcrossrange van dit historische merk betekenen. Elk model in de nieuwe range - van de lichtvoetige TC 125 tot aan de potente FC 450 viertaktmotor - zet de maatstaf in zijn eigen, specifieke klasse. Een van de meest opvallende upgrades is het nieuwe frame, dat is voorzien van een hoogwaardige, blauwe poedercoating.

De stijfheid is in langsrichting vergroot voor een betere feedback naar de rijder toe. De veer- en dempingskarakteristieken van de WP AER voorvork en de DCC achterschokdemper zijn aan het nieuwe frame aangepast, zodat ze de energie-absorptie en de rechte-lijnstabiliteit optimaal ondersteunen. Bij alle vijf de nieuwe modellen zijn er een aantal zorgvuldig overwogen verbeteringen aan de krachtbron doorgevoerd. Zo heeft de FC 450 bijvoorbeeld een compactere en nieuw ontworpen SOHCcilinderkop, die het gewicht van het motorblok met maar liefst 500 g omlaag brengt.

Voor nog betere prestaties bij een minimaal eigen gewicht zijn alle uitlaatsystemen op de twee- en viertaktmodellen ingrijpend veranderd. Alle nieuwe motoren zijn uitgerust met een kwalitatief hoogwaardig stuur van ProTaper, terwijl de D.I.D. wielen nieuwe spraaknippels kregen. De viertaktmachines profiteren bovendien van een nieuwe, zeer compacte Li-ion 2.0 Ah accu, die een consistentere vermogensafgifte biedt. Het bodywork kreeg verder een verbeterde ergonomie voor meer comfort en optimale controle, terwijl een nieuwe, frisse look de pioniersmentaliteit van Husqvarna nog verder benadrukt.

Wat is nieuw bij modeljaar 2019
=> Nieuw ontworpen bodywork
=> Nieuw ontworpen SOHC-cilinder op de FC 450 (500 g lichter)
=> Blauw gecoat frame met meer stijfheid in langsrichting
=> Nieuw, tweedelig subframe-ontwerp (250 g lichter)
=> Nieuwe afstemming van de WP AER 48 voorvork
=> WP DCC achterschokdemper met nieuwe zuiger en verbeterde afstemming
=> Nieuwe uitlaatdemper is op de tweetakten en nieuw vormgegeven voorbocht op de TC 250
=> Afstelbereik kettingspanner met 5 mm vergroot
=> Kroonplaatprotector geïntegreerd in het nummerschild
=> Tractiecontrole & launch control met verbeterde settings (viertakten)
=> Nieuwe routing van de gaskabel voor gemakkelijker onderhoud
=> resonantiekamers met verbeterde flow en compactere uitlaatdempers op de viertakten
=> Nieuwe generatie Li-ion 2.0 Ah accu
=> Verbeterd koelsysteem met nieuwe centrale buis
=> Externe brandstofleiding naar binnen verplaatst voor betere bescherming
=> ProTaper stuur met nieuwe bochtafmetingen
=> D.I.D. wielen met nieuwe spaaknippels

De nieuwe Husqvarna MY19 motorcross range is vanaf juni wereldwijd beschikbaar bij alle officiële Husqvarna Motorcycles dealers.

2019 Husqvarna Motorcycles FC450


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal