KTM 790 Duke: The Scalpel staat nu bij de dealer

Het scherpste straatwapen arriveert bij de dealers, vergezeld van een collectie officiële KTM PowerParts en KTM PowerWear.

De gretig opgewachte KTM 790 DUKE komt nu binnen bij de KTM-dealers. Hij vormt het meest wendbare en technisch geavanceerde straatwapen voor motorrijders die houden van de onvervalste, unieke sensatie van het rijden van een sportieve naked bike. Voor degenen die ‘The Scalpel’ nog verder willen slijpen naar hun eigen voorkeur is er een uitgebreide lijn van speciaal ontwikkelde KTM PowerParts – plus een speciale lijn KTM PowerWear..

De nieuwe 790 DUKE is KTM’s eerste motor met een paralleltwin-motorblok. Het volledig nieuwe LC8c-blok meet 799 cc en perst er bij 9.000 toeren een indrukwekkende 105 pk uit, levert een maximaal koppel van 87 Nm bij 8.000 toeren en heeft een enorme punch en souplesse vanaf lage toerentallen tot aan het rode gebied bij 9.700 toeren.

Dit krachtige motorblok vervult tevens een rol als dragend deel in het unieke, sportieve stalen buizenframe. Doordat het blok zo compact is, konden KTM’s rijwielgedeelte-ontwerpers de 790 DUKE precies maken zoals hij vanaf het begin bedoeld was: een superwendbare en precies sturende motor. Hij voedt je zelfvertrouwen met elke rit en geeft enorme voldoening aan iedereen die verlangt naar bochtsnelheid in plaats van bruut vermogen.

Naast bruikbaar vermogen en precieze stuureigenschappen heeft de nieuwe DUKE ook een vollledige batterij aan elektronische hulpsystemen aan boord, inclusief bochten-ABS, hellingshoekafhankelijke tractiecontrole (MTC) en vier verschillende rijmodi, een quickshifter+, launch control en de optionele KTM My Ride smartphone-connectiviteit.

KTM is een echt rijdersmerk en begrijpt dat de klanten zichzelf moeten kunnen uiten in en met hun motor. Vanaf dag 1 is tegelijk met de 790 DUKE een lijn specifieke KTM PowerParts ontwikkeld, waarmee je je motor verder kunt personaliseren naar eigen wensen en visie – of het nou gaat om het verbeteren van de prestaties, de praktische inzetbaarheid of de styling.

Meer dan 30 technische accessoires zijn er ontwikkeld specifiek voor de 790 DUKE, zodat de motor exact kan worden geconfigureerd voor het beoogde gebruik. Om de keuze gemakkelijker te maken, zijn er twee set-ups samengesteld die een duidelijk verschillende focus hebben voor de KTM 790 DUKE. De ‘Race’ set-up combineert componenten met de focus op het nog scherper maken van het scherpste wapen; de ‘Style’ set-up is er omdat goede looks altijd nog weer beter kunnen.

En het gaat niet alleen om de harde onderdelen. Aangezien de KTM 790 DUKE met zijn prestaties en looks een breed publiek zal aanspreken, is er in de KTM PowerWear-lijn een uiteenlopende reeks kleding voor alle soorten weer, rijomstandigheden en stijlsmaken voor het rijden op dit precisiewapen. De kleding is samen met deze nieuwe naked bike ontwikkeld en vormgegeven door hetzelfde team dat verantwoordelijk is voor de opvallende looks van de 790 DUKE. De KTM PowerWear-collectie biedt protectie, prestaties en pose.

Ontdek meer over de nieuwe KTM 790 DUKE, de beschikbare KTM PowerParts en KTM PowerWear-mogelijkheden en waar de dichtstbijzijnde dealer is op www.ktm.com.

KTM 790


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal