BN-ers rijden mee in Distinguished Gentleman’s Ride 2017

Voor het zesde achtereenvolgende jaar worden de straten van talloze wereldsteden gevuld met het geluid van klassieke, custom en vintage motoren tijdens The Distinguished Gentleman’s Ride 2017. Dit initiatief werft wereldwijd fondsen om de strijd aan te gaan tegen een aantal van de grootste gezondheidsproblemen onder mannen: prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheid en zelfdoding. Dit alles in samenwerking met The Movember Foundation. 

In Amsterdam stappen Ruud de Wild, Birgit Schuurman, Evgeniy Levchenko, James van der Velden en Henry van Loon op 24 september op de motor, gekleed in hun meest chique outfit om zo hun steentje bij te dragen aan The Distinguished Gentleman’s Ride en The Movember Foundation. Niet alleen vragen ze aandacht voor het initiatief; ze geven zelf ook het goede voorbeeld door onder de naam Amsterdam Allstars zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen. 

Over The Distinguished Gentleman's Ride
The Distinguished Gentleman's Ride (DGR) is in 2012 opgericht door Mark Hawwa nadat hij geïnspireerd werd door een beeld van Mad Men's Don Draper op een motorfiets in een maatpak. Dit leidde ertoe dat Mark een liefdadigheidsrit startte - in de kenmerkende retro stijl - om geld in te zamelen en het stereotype beeld van motorrijders te weerleggen. Het was snel duidelijk dat DGR zou uitgroeien tot een internationaal succes na de deelname van meer dan 2.500 rijders in 64 steden in het eerste jaar. In het daaropvolgende jaar had DGR vier keer zoveel deelnemers, in tweemaal zoveel steden en haalde meer dan $ 270.000 AUD op voor de Prostaatkanker Stichting Australië.  Snel door naar 2016: DGR heeft inmiddels meer dan $ 8 miljoen USD voor gezondheid van mannen en prostaatkankeronderzoek opgehaald, met deelnemers in meer dan 500 steden en meer dan 90 landen. Dit jaar streeft DGR ernaar om 70.000 deelnemers te verenigen in 600 steden in 95 landen, met als doel het ophalen van $ 5 miljoen USD ten bate van liefdadigheidspartner The Movember Foundation.

Mark Hawwa, oprichter van The Distinguished Gentleman's Ride:
"De afgelopen 5 jaar is DGR veel groter gegroeid dan ik me ooit had kunnen voorstellen - niet alleen in het bereik en het aantal deelnemers aan de rit zelf, maar ook wat betreft mannen die de beslissing hebben genomen om zichzelf te laten controleren. Door onze samenwerking met de Movember Foundation hebben we de mogelijkheid om ons te richten op de voornaamste zorg in de gezondheid van de man, waardoor wij het leven van mannen kunnen veranderen en hen helpen om langer en gelukkiger te leven. Niets hiervan zou mogelijk zijn als we niet de ondersteuning en samenwerking van Triumph Motorcycles en Zenith Horloges hadden gehad. De collectieve passie van al deze briljante organisaties is de brandstof voor de The Distinguished Gentleman’s Ride, dat alle klassieke en custom motorrijders verbindt om samen de meest bijzondere liefdadigheidsgebeurtenis ter wereld te organiseren. "

Triumph Motorcycles, een vooraanstaande naam in de motorfiets community, is trouw aan het initiatief gebleven. Ook dit jaar steunen ze de organisatie, onder andere door vier gloednieuwe motoren ter beschikking te stellen als prijs voor de drie grootste fondsenwervers en de winnaar van de online competitie. Zenith Watches, de luxueuze Zwitserse horlogemakers, ondersteunen DGR ook weer door op maat gemaakte uurwerken te schenken aan de meest effectieve fondsenwervers. Hedon Helmets - de fabrikant van prachtige luxe helmen - geeft 100 prachtige handgemaakte helmen, om aan de meest betrokken fondsenwervers weg te geven.

De rode draad voor DGR is vintage mode en de gezondheid van mannen. DGR stimuleert rijders, ongeacht hun geslacht, om deel te nemen aan en geld op te halen voor de gezondheid van mannen. Deelnemers rijden niet alleen voor zichzelf, maar voor hun vaders, partners, broers, ooms en vrienden; hun bijdrage gaat naar degenen die zij liefhebben. The Distinguished Gentleman’s Ride roept mensen over de hele wereld op om zich te laten horen - mannen sterven te jong en het is tijd om daar ​​verandering in te brengen.

Over de Movember Foundation
Movember FoundationDe Movember Foundation is de enige liefdadigheidsinstelling die het hele jaar door de strijd aangaat voor de gezondheid van de man. Dit door het financieren van meer dan 1.200 projecten in 21 landen wereldwijd - gericht op de geestelijke gezondheid van mannen, zelfmoordpreventie, teelbal- en prostaatkankeronderzoek en ondersteuning. Tot op heden heeft The Movember Foundation wereldwijd meer dan 800 miljoen dollar ingezameld voor innovatief, baanbrekend onderzoek en ondersteuningsprogramma's, waardoor mannen gelukkiger, gezonder en langer kunnen leven.

Justin Coghlan, oprichter van The Movember Foundation:
"De steun en passie van de organisatoren, vrijwilligers en deelnemers is overweldigend. DGR gaat over het samenbrengen van de motorfiets gemeenschap om trots te rijden, geld op te halen voor The Movember Foundation en vooral schouder aan schouder te staan. Als we mannen samen kunnen laten rijden en gesprekken laten hebben, dan kunnen we hun gedrag veranderen en daarmee te voorkomen dat mannen te jong sterven. Bedankt voor het rijden! "

The Distinguished Gentlemans Ride 2017 Allstars


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal