Nieuwe 2018 Kawasaki KX250F crossmotor gepresenteerd

Kawasaki presenteert de nieuwe 2018 KX250F, de populaire kwartliter werd nog verder verbeterd en is veruit de meest geavanceerde MX2 machine op markt. Een maximale acceleratie en ongekende souplesse stonden bovenaan de agenda bij de ontwikkeling van de nieuwe 2018 KX250F. Voor nog meer koppel en vermogen over het hele toerenbereik werd het injectiesysteem aangepast, het inlaattraject verbeterd en het uitlaatsysteem nog verder geperfectioneerd. Naast nieuwe instellingen voor het injectiesysteem werd ook de druk van de brandstofpomp verhoogd en de hoek van de injector aangepast. Verder werd de vorm van het inlaatkanaal aangepast en de kelk ingekort. Om het geheel compleet te maken werd de timing van de inlaat verlaat en de compressieverhouding iets verlaagd tot 13.4:1. Om het grotere koppel en vermogen optimaal te kunnen benutten werd het uitlaatsysteem voor de demper verbreed en iets verlengd. Het resultaat is nog meer en beter bruikbaar vermogen in alle toerengebieden. Met name in het lage- en middengebied is het vermogen enorm versoepeld, waardoor de koppeling aanzienlijk minder gebruikt hoeft te worden. 

Holeshots worden nu nog makkelijker, want dankzij het verhoogde koppel zakt het toerental minder in bij overschakelen en ben je gegarandeerd van maximale prestaties. De 2018 KX250F was bij tests zelfs 2 meter eerder bij het 60 meter punt dan zijn voorganger. De voorvork werd voorzien van nieuwe componenten en instellingen en zorgt er samen met de nieuwe settings van de achterschokdemper voor dat klippen perfect worden opgevangen. Hierdoor kun je nog beter je ideale lijn houden en blijft de motor optimaal in balans tijdens het remmen en accelereren. Samen met de verhoogde motorprestaties zorgt de verbeterde vering zowel in technische als snelle secties gegarandeerd voor lagere rondetijden.

Met een geweldige souplesse, innovatieve updates en nog meer vermogen is de 2018 KX250F de perfecte keus voor de meest veeleisende MX2 rijder. De 2018 KX250F staat begin augustus in de showroom, prijzen worden binnenkort bekend gemaakt. 

Kijk voor meer informatie over alle Kawasaki modellen op: www.kawasaki.nl 

2018 Kawasaki KX250F crossmotor


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal