KicXstart lanceert 90’s Endurance en Twin Cup motorraces

Ook zo’n zin om te racen maar eigenlijk nét even te oud voor de talloze merkencups en geen ambitie om ooit GP’s te gaan rijden? Dan is de 90’s Endurance Cup echt iets voor jou...en je maten. Het idee is simpel: je struint Marktplaats af naar een Superbike – supersport mag uiteraard ook – waarvan frame en blok aantoonbaar uit de jaren-90 stammen, je sprokkelt wat geld bij elkaar, schrijft je in en het feest kan beginnen. 

De essentie van het racen 
• Lol 
• Met je maten (vriendinnen mag ook!) 
• Veel tracktime 
• Gave circuits 
• Nog gavere motoren 

Op de kalender, samengesteld in samenwerking met partners Motorrijder en Motorsportschool, staan vijf meeruurs-races op aansprekende circuits in de Benelux (Assen, Zandvoort, Zolder en Croix (2X, FR)). Internationale racelicentiehouders zijn niet toegestaan, dit om de cup vooral leuk te houden. Per team mag er één ex-coureur deelnemen mits zijn/haar laatste racelicentie ouder is dan tien jaar. Een team bestaat minimaal uit 2 coureurs, maximaal 3. Om een mooie verdeling te creeeren splitsen we 90’s Endurance Cup in een klasse boven en onder de 600cc. Hoe gaaf is het om ergens een GSX-R750 SRAD, CBR900RR Fireblade, ZXR750, Ducati 748 of CBR600F uit een schuur te trekken en deze te transformeren tot een volbloed Endurance-racer? De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden en komen op € 2.750,- per team voor een seizoen bestaande uit 5 endurance wedstrijden + training. Een startlicentie/verzekering kost € 210,- pp voor het hele seizoen of € 70,- pp voor een dag.

Naast de 90’s Endurance draait ook de Twin Cup mee op dezelfde kalender. De Twin Cup staat open voor tweepitters (viertakt, dat wel) uit de periode 1990-2017 met een max. cilinderinhoud van 690cc. Enige restrictie is dat er sprake is van een standaardframe en een stuur gemonteerd op de kroonplaat. Dus mocht je een GS500E, CB500, SV650, ER6n, Monster 600/620, Raptor 650 of iets vergelijkbaars in de schuur hebben staan...dit is je kans! Kijk voor meer info, of Schrijf je in op www.nobudgetcup.be?utm_source=Nieuwsmotor of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Nineties No Budget Cup 2017


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal