BMW vernieuwt 2017 R1200GS, R1200RT, R1200R & R1200RS

BMW Motorrad voert met de introductie van modeljaar 2017 een aantal wijzigingen door bij verschillende modellen. De levering van alle modellen met modeljaar 2017 specificaties start in augustus 2016. 

Technische aanpassingen vloeistofgekoelde boxermodellen. 
Wanneer BMW Motorrad de levering van de modellen met modeljaar 2017 specificaties start, ondergaan de vloeistofgekoelde boxermodellen verschillende technische aanpassingen, de toevoeging van EU4-maatregelen als ook de toevoeging van reflectoren, zoals de wet voorschrijft. De vloeistofgekoelde boxermodellen, waaronder de BMW R 1200 GS Adventure, krijgen een trillingsdemper op de uitgaande transmissie-as. Daarnaast ook een herziene zuigermantel, transmissie-as en transmissieaslager. Een OBD (onboard diagnostics) indicatielamp op de display is toegevoegd om aan EU4-eisen te voldoen. 

BMW R 1200 GS. 
Als toevoeging op de al genoemde technische aanpassingen is ook het instrumentenpaneel van de BMW R 1200 GS voorzien van een opgefrist design. Het aanbod accessoires is uitgebreid met onder meer nieuwe valbeugels, waardoor de cilinderkoppen beschermd blijven.

BMW R 1200 GS Adventure. 
Naast alle technische aanpassingen is ook het instrumentenpaneel van de R 1200 GS Adventure herzien. Met ingang van modeljaar 2017 is de kleur Ozeanblau metallic matt niet langer verkrijgbaar voor de BMW R 1200 GS Adventure.

Nieuwe BMW R 1200 GS Adventure “Triple Black” uitvoering.
De speciale “Triple Black” uitvoering is inmiddels een bekende verschijning op de GS modellen en heeft een geheel eigen reputatie. Ook nu zegt de naam alles. BMW Motorrad geeft met de indrukwekkende motorfiets uit het Adventure segment gehoor aan de aanhoudende vraag van vele klanten. Kenmerkend is de volledig zwarte afwerking. De centrale tankcover, het opbergcompartiment en het voorste spatscherm in Blackstorm metallic samen met brandstoftankpanelen in de kleur Schieferdunkel metallic matt geven deze legendarische motorfiets een krachtige uitstraling. Dankzij een voor- en achterframe in de kleur Achatgrau in combinatie met een zwartkleurige motor, transmissie en aandrijfarm ontstaan krachtige technische accentueringen. Een nieuwe zwarte zitting met opvallend GS-logo op het passagiersdeel geeft de R 1200 GS “Triple Black” nog meer aantrekkingskracht. De prijs van de nieuwe BMW R 1200 GS Adventure “Triple Black” begint in Nederland bij 19.940 euro incl. BTW/BPM.

BMW R 1200 RT.
De BMW R 1200 RT krijgt voor modeljaar 2017 niet alleen technische aanpassingen en nieuwe kleurstellingen. Met het oog op verbeterde veiligheid introduceert BMW Motorrad optionele veiligheidsvoorzieningen, waaronder een geoptimaliseerd ABS Pro systeem en dynamic brake light (beide in combinatie met de optie Riimodi Pro). Een overzicht van de nieuwe kleuren van de BMW R 1200 RT: Carbonschwarz metallic, Alpinweiss uni. Ebenholz metallic en San Marino blau metallic verdwijnen uit het gamma. Platinbronze metallic blijft onderdeel van het kleurenpalet.

BMW R 1200 R.
De BMW R 1200 R krijgt voor modeljaar 2017 niet alleen technische aanpassingen en nieuwe kleurstellingen. Met het oog op verbeterde veiligheid introduceert BMW Motorrad optionele veiligheidsvoorzieningen, waaronder een geoptimaliseerd ABS Pro systeem en dynamic brake light (beide in combinatie met de optie Rijmodi Pro). Een overzicht van de nieuwe kleuren van de BMW R 1200 R: Racingred uni. De stijlvariant 1 heeft op de R 1200 R de naam Sport gekregen en voorziet de motorfiets van de kleurencombinatie Lightwhite uni / Cordobablau (nieuwe framekleur). De vorige lakkleuren Cordobablau uni en Lightwhite uni zijn niet langer leverbaar.

BMW R 1200 RS.
De BMW R 1200 RS krijgt voor modeljaar 2017 niet alleen technische aanpassingen en nieuwe kleurstellingen. Met het oog op verbeterde veiligheid introduceert BMW Motorrad optionele veiligheidsvoorzieningen, waaronder een geoptimaliseerd ABS Pro systeem en dynamic brake light (beide in combinatie met de optie Rijmodi Pro). Een overzicht van de nieuwe lakkleuren van de BMW R 1200 RS: De stijlvariant 2 heet op de R 1200 RS voortaan Sport en heeft de kleurencombinatie Lightgrey metallic / Magellangrau metallic matt. De lakkleur Granitgrau metallic matt (voorheen Stijlvariant 2) is niet langer leverbaar.

Alle 25 persfoto's die bij dit persbericht horen kunt in hoge kwaliteit vinden op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/nieuwsmotor/photos/?tab=album&album_id=1090644694307127

2017 bmw r 1200 rt alpineweiss


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal