Supermotorschool Summerschool: supermoto en MX in Frankrijk

Ieder jaar organiseert de Supermotorschool van Marcel van Drunen minimaal een reis voor supermotorijders naar een mooi buitenlands circuit. Zo werden de afgelopen jaren Spanje, Frankrijk, Italië en ook Duitsland aangedaan. Marcel zegt er zelf over: “dit zijn altijd de mooiste weken van het jaar! Overdag racen we de hele dag en verbeteren we de skills. Daarna is het tijd voor plezier en ontspanning.” Een beproeft en goed concept dus.  Ook dit jaar wordt deze trip georganiseerd. Van 19 tot 21 juli staat de reis naar Frankrijk gepland. Het circuit dat dit jaar bezocht wordt is, Moto Cross de Villars. Een werkelijk prachtig circuit dat half op een heuvel ligt. Op dit circuit zijn verschillende Franse kampioenschappen gereden. In 2015 werd hier ook een Wereld Kampioenschap MX1 en MX2 verreden. “Ieder jaar zijn we op zoek naar een uitdagend circuit die de cursisten ook daadwerkelijk in staat stelt zich te verbeteren. Dit circuit voldoet aan die eis”, zegt Marcel van Drunen.

Een primeur: MX training naast de supermoto cursus
“Je moet je blijven ontwikkelen..” moet Marcel van Drunen hebben gedacht. Hij komt dit naar namelijk naast zijn beroemde supermoto cursus ook met een speciale cross training tijdens de Summer School. Het circuit Villar Sous Ecot kent een supermoto circuit en een speciaal MX gedeelte. “De helling van het MX gedeelte van de baan is te mooi om daar tijdens deze week niet wat moois en speciaals mee te doen. Daarom geven we deelnemers de mogelijkheid om zich dit jaar speciaal voor deze MX training in te schrijven.” Drie lange dagen door het zand crossen en leren van een meervoudig Europees Kampioen motorcross om te springen, knippen te rijden en je bochten aan te snijden. Wie wil dat nou niet zou je haast zeggen. MX trainingen worden mede verzorgt door Henrie Verstappen.

Het concept is eenvoudig. ’s Morgens krijg je les, en in de middag is het de hele middag vrij rijden. Je kan dan meteen wat je geleerd hebt in praktijk brengen. Een eenvoudig maar zeer effectief concept. De Summer School is er voor de echte liefhebber. Een eigen motor is wel een voorwaarde, hoewel het huren van een motor ook mogelijk is. Één ding is zeker: je gaat je skills in deze week verbeteren. Heb jij dus zin in drie dagen optimaal racen en een hoog fungehalte? Wacht dan niet te lang met inschrijven, de plaatsen zijn beperkt.

Inschrijven voor de cursus kan via de website van de supermotorschool. Het beste meld je je aan via deze link.

Cursus SupermotoSchool 2016 Marcel van Drunen Foto Hans Vreede


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal