Productie van de XDiavel gaat van start in Bologna

De productie van de nieuwe XDiavel is begonnen. De eerste cruiser, gemaakt door de in Bologna gevestigde fabrikant rolde op 10 december 2015 van de productielijn. Zoals gebruikelijk is bij ieder nieuw model, was Ducati’s CEO, Claudio Domenicali, aanwezig om de eerste XDiavel welkom te heten. De XDiavel, de winnaar van de “Mooiste motor van de show” award tijdens de EICMA 2015, vertegenwoordigt de twee verschillende werelden: de cruiser wereld die gekenmerkt wordt door lage snelheden, ontspannen rijden en lange tourritten en de wereld van Ducati die gekenmerkt wordt door zijn Italiaanse stijl, technische verfijning en het hoogste niveau van prestatie. 

De XDiavel staat voor de “low speed excitement” die een Cruiser karakteriseert en de adrenaline die verkregen wordt van de sportieve rijstijl die Ducati zich eigen heeft gemaakt. Dat is waar de X in XDiavel voor staat: het samenkomen van twee ogenschijnlijk verschillende werelden in één motor, een schitterende combinatie die bereikt wordt zonder compromissen. 5.000, 60, 40. Deze drie nummers staan voor het concept van de XDiavel. 5.000 staat voor het toerental waarbij de maximale koppel van de motor (128,9 Nm) bereikt wordt. 60 staat voor het aantal verschillende ergonomische instellingen voor de rijder. Tot slot staat 40 voor de maximale hellingshoek van de motor. De XDiavel is de eerste riem-aangedreven Ducati, een must in het cruiser segment. Het Bosch Inertial Measurement Unit (IMU), samen met Ducati Traction Control (DTC), Riding Modes, Bosch hellingshoek ABS, Cruise Control en de innovatieve Ducati Power Launch (DPL) maken de XDiavel een technisch geavanceerd, hoog presterende en boven alles een veilige motor. De XDiavel is ook beschikbaar in de S versie.

De XDiavel (verkoopprijs Nederland € 23.190) en de XDiavel S (verkoopprijs Nederland € 26.690) zullen vanaf februari 2016 beschikbaar zijn bij de Ducati Dealer.

Ducati Xdiavel 2016


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal