Superbikes at Sea Circuit Zandvoort op 26/27 september

Op 26 en 27 september 2015 zal de spanning te snijden zijn tijdens de motorraces op Circuit Park Zandvoort. Zowel rijders op het hoogste niveau voor het Nederlands – Belgisch Kampioenschap, als ook de verschillende amateurklassen strijden om de podiumplaatsen. Het spectaculaire circuit van Zandvoort, met haar hoogteverschillen en uitzicht op zee, opent de poorten na 18 jaar opnieuw voor motorraces. De KNMV is trots weer motorraces te presenteren op het circuit van Zandvoort. Naast het circuit van Assen biedt ook deze baan de nodige uitdaging. Sporttechnisch manager bij de KNMV, Camiel van Berkesteijn: “Superbikes at Sea is het begin van een mooie nieuwe traditie op Zandvoort, waar we veel publiek hopen te ontvangen. Bovendien is het voor de in het Westen woonachtige motorsportfans een schitterende gelegenheid om eens een wegrace in hun spreekwoordelijke achtertuin te bezoeken.”

Het programma staat online
Op www.superbikesatsea.nl is het programma te vinden voor het weekend van 26 en 27 september aanstaande. Op zaterdag rijden alle klassen twee trainingen en op zondag twee races. Op het programma staan de Supersport en Superbike klasse van het Open Belgisch-Nederlands kampioenschap (BeNeCup), de Ducati 3D Cup, KTM RC Cup en de Honda Moriwaki 250 Junior Cup. Op de site is informatie te vinden over de verschillende klassen.

Stuntrijder Jeremy Vonk
Op zondag zal stuntrijder Jeremy Vonk in de pauze van Superbikes at Sea zijn stuurmanskunsten tonen op de Ducati 899 Panigale. Tussen 2005 en 2009 reed Vonk actief mee in competities, waarbij zijn beste resultaten een 2e plaats in de categorie stoppie en een 3e plaats in de categorie freestyle betroffen. Ook toerde hij in 2006 met de Monster Jam Tour, een stuntshow langs diverse Europese steden. Tussen 2009 en 2011 nam hij de overstap naar motorcross. In zijn eerste wedstrijdjaar in de MX-1 klasse liep hij een zware rugblessure op. Na anderhalf jaar revalidatie is hij teruggegaan naar zijn roots in het stuntrijden en toont hij zijn beste tricks op het circuit van Zandvoort.

Publieksevenement
De promotie en organisatie van dit race-evenement ligt in handen van Ciel Your Event onder auspiciën van de KNMV.

SuperbikesATsea programma


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal