Supermotorschool; meer dan de leukste school van Nederland

Door het steeds drukker wordende verkeer waar steeds harder gereden wordt is het belangrijker dan ooit dat je als motorrijder weet te handelen op kritieke momenten. Vaardigheden als remmen, goede bochten rijden en algemene beheersing van de motor zijn van essentieel belang. Dit zijn de vaardigheden die tijdens de Supermotorschool cursus worden uitgewerkt. Op het circuit van Valkenswaard daagt achtvoudig supermoto kampioen Marcel van Drunen wekelijks zijn cursisten uit de grenzen van hun kunnen te zoeken. 

Sinds 2007 heeft Marcel van Drunen zijn eigen Supermotorschool, waarbij de deelnemers op speciaal daarvoor geschikte supermotards rijden. "Een fenomenale formule. We vragen geen rijbewijs, alleen wat ervaring met schakelen. De meeste deelnemers zijn toerrijders die hun eigen motor veilig parkeren, en dan met onze motors helemaal los gaan", aldus Van Drunen. Dat is ook precies de bedoeling van zo'n motordag. Van Drunen moedigt de deelnemers aan om het onderste uit de kan te halen binnen de grenzen van iedere rijder. "Binnen een kwartier leggen ze de motor al plat. We leren ze de grenzen op zoeken, dus later remmen en eerder accelereren. Keer op keer het circuit over en steeds harder."

Cursisten noemen de Supermotorschool de leukste school van Nederland. Maar Van Drunen wil meer dan dat zijn "De ervaring die je in een veilige omgeving als een circuit op doet kan je leven redden als je later op de snelweg plotselinge manoeuvres moet maken. Maar op de cursusdag is het vooral de kick die de boventoon voert." Van Drunen is meervoudig kampioen in zowel de motorcross als in de supermotardsport waarbij het circuit wordt afgewisseld met off-road-rijden. In 2006 deed hij mee aan de roemruchte race Parijs-Dakar waar hij als 48e eindigde in het motorklassement.

Het seizoen van de Supermotorschool loopt van maart tot oktober. Wekelijks wordt op woensdag een cursus aangeboden op het circuit van Valkenswaard. Aanvang: 10.00 uur; kosten: € 275,- pp inclusief motorhuur, lunch en valschade. Naast deze circuitcursus biedt de Supermotorschool ook off-road cursussen aan en organiseert het bedrijfsuitjes. Een veelzijdig aanbod waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Deelnemers zijn enthousiast en staan te springen van de adrenaline. Geïnteresseerden kunnen terecht op: www.supermotorschool.nl 

Cursus SupermotoSchool Marcel van Drunen Foto Hans Vreede


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen