KTM PresenteerT 2015 EXC enduro modelrange

Met de presentatie van de 2015 EXC modellen zet de sportieve Oostenrijkse motorfietsfabrikant weer eens nieuwe standaarden in de ontwikkeling van off-road motoren. Dankzij verdere ontwikkelingen en aanzienlijke verbeteringen zijn de nieuwe KTM Enduro motoren onbetwist de beste keuze voor recreatief off-road plezier en sportieve competitie. Terwijl KTM wereldwijd gemiddeld al meer dan 50% van het totale marktaandeel in het Enduro-segment heeft weten te vergaren, hebben verdere inspanningen van de Research & Development-afdeling tot een waaier aan verbeteringen en verfijningen geleid voor dit allernieuwste modeljaar. Afgelopen jaar pakte KTM's EXC machines titels in het E1 en E3 Enduro Wereld Kampioenschap, de EnduroCross en SuperEnduro, een aantal X-Games medailles, ISDE (International Six Days Enduro) samen met nog talrijke Extreme Enduro overwinningen.

Nieuw voor modeljaar 2015
Voor modeljaar 2015 heeft de EXC een aantal chassis ontwikkelingen gekregen inclusief een nieuwe MAE digitale snelheidsmeter, welke meer direct zichtbare informatie voor de rijder biedt, nieuwe zwarte Neken handvatten met verbeterde handkappen en zachtere dual-compound grips. Ook nieuw zijn de zwartgekleurde velgen van Giant welke meer stijfheid hebben en de CNC gefreesde naven complimenteren, net als het oranje frame die de factory uitstraling compleet maakt met tevens een verfrissend nieuw grafisch design.

Het EXC gamma staat al bekend om de hoge specificatie componenten met high-end WP vering waaronder de beproefde PDS schokbreker, en een modern en lichtgewicht chromoly frame, hoogwaardig elektronica- en uitlaatsysteem en high-tech Brembo remmen.

Enduro gamma 2015
Het gamma bevat viertakt machines in de 250 EXC-F, 350 EXC-F, 450 EXC, 500 EXC en tweetakt machines met de 125 EXC, 200 EXC, 250 EXC en 300 EXC. Daarnaast, met een ontwerp met betrekking tot het ISDE evenement in Argentinië later in het jaar, is het Six Days gamma ook beschikbaar met veelzijdige upgrades en speciaal gemonteerde PowerParts op de machines voor de ultieme prestatie.

De 2015 launch voor de EXC modellen vindt deze week plaats in Sibiu, Roemenië, wat heel toepasselijk de locatie is voor de Extreme Enduro experts die hier binnenkort gaan strijden voor de Red Bull Romaniacs overwinning. Over enkele weken zullen de beste rijders uitgenodigd zijn op dit extreme parcour om het uit te vechten op het meest moeilijke terrein. KTM's Jonny Walker, rijdend op de KTM 300 EXC, is op jacht naar nog een zege na zijn behaalde overwinning tijdens de Erzbergrodeo van dit jaar.n

Voor meer informatie over de KTM Enduro modelrange 2015 kijk op www.ktm.nl  of bij uw KTM dealer.

KTM-enduro-EXC Line up 2015


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen