KTM 2015 motorcross range onthuld

Met gepaste trots onthult KTM de details van de vernieuwde motorcrossmachines voor 2015, die op dit moment aan de Europese dealers worden uitgeleverd. De Oostenrijkse motorfabrikant weet haar ultra-succesvolle motorcrossmodellen elk jaar weer verder te ontwikkelen dankzij enorme investeringen in haar R&D-afdeling, die daardoor telkens de nieuwste motorfietstechnologiën kan toepassen. Ook in 2015 zet KTM daardoor de de maatstaf op het gebied van offroad motorfietsen.

KTM's R&D-afdeling in Mattighofen heeft de SX- en SX-F-range voor 2015 nog weer verder doorontwikkeld. De range bevat zowel twee- als viertaktmodellen, waaronder zich diverse kampioenschap winnende machines bevinden. De tweetaktmachines als de 125 SX, de 150 SX en de 250 SX tweetakten, die al jaren aan de top van hun motorcross-klassen staan, zijn dankzij diverse aanpassingen naar een nog hoger niveau getild. Ook viertaktmachines als de 250 SX-F, 350 SX-F en de 450 SX-F, die op wereldniveau al jaren een dominerende rol spelen, profiteren van diverse modificaties. Voor de junioren zijn er drie sport-mini-motoren, de 50 SX, de 65 SX en de 85 SX.

De gehele modelrange voor volwassenen is naar een hoger plan getild dankzij een aantal updates aan het rijwielgedeelte, waaronder diverse gewichtsbesparende maatregelen en verbeterde bevestigingspunten voor de linkhevel. Het nieuw ontworpen linksysteem is lichter en beschikt over een betere, progressievere veercurve. De veer- en dempingskarakteristieken van de voorvork en de schokdempers zijn hierop aangepast, zodat de motoren op de crossbaan een optimale wegligging en heldere feedback bieden.

Nieuwe vorkhoezen en een dunnere vooras garanderen een hogere stabiliteit en een duidelijkere feedback van het voorwiel, terwijl nieuwe voorvorkprotectoren samen met een aangepaste balhoofdpen en -bout voor gewichtsbesparing zorgen. De geheel zwart gelakte Excel velgen sluiten mooi aan bij de fabrieksuitstraling. Ze behoren tot de standaarduitrusting van de 2015 motorcrossmachines, die tevens zijn voorzien van de oranje gekleurde frames die voorheen alleen op de KTM fabrieksmachines voorkwamen. Alle SX en SX-F modellen staan op de nieuwste Dunlop MX52 banden, die speciaal voor het Amerikaanse fabrieks raceteam zijn ontwikkeld.

Dankzij verbluffend fraaie, nieuwe graphics beschikt de nieuwe KTM-range op de baan over een bijzonder coole uitstraling. Nieuwe, uit twee componenten samengestelde handvatten en een lichter achtertandwiel maken de aanpassingen aan deze high-performance machines helemaal af.

2015-KTM 125 SX MX-motorcross


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen