Yamaha neemt eerste vrouwelijke testrijdster aan

In een nieuwsbericht kondigt Yamaha Motor de eerste vrouwelijke testrijdster binnen het bedrijf aan. Met de komst van Airi Nakayama werkt de Japanse motorfabrikant zo volgens eigen zeggen aan de diversiteit en inclusie die onderdeel uitmaken van de human resources-strategie, die werd aangekondigd in de nieuwe middellange-termijn planning van Yamaha Motor. De nieuwe testrijdster zegt zelf dat het feit dat ze klein (1.56 m.) is, voor een unieke invalshoek kan zorgen. 

Nakayama was als coureur langere tijd actief in het All Japan Road Race kampioenschap, waar ze als eerste vrouw een pole positie veroverde in de J-GP3 klasse en als eerste vrouw een podiumplek behaalde. "Op de dag dat Airi Nakayama - nu in haar derde jaar bij Yamaha Motor - werd toegewezen aan de Motorcycle Testing Division van het bedrijf, hing er een lichte buzz in de lucht op de afdeling", aldus het bericht van Yamaha. 

Nadat ze bij het bedrijf was gekomen kwam Nakayama op eigen verzoek bij Motorcycle Testing Division terecht. Als afgestudeerde werktuigbouwkundige werd het daar haar eerste taak systemen voor evaluatie en analyse te ontwikkelen. “Het is mijn doel om in staat te zijn om de fysieke beweging van het voertuig om te zetten in beoordelingen van de rijkwaliteit. De kennis daarvoor heb ik kunnen opdoen door te werken aan systeemontwikkeling”, vertelt ze.

Maar nu haar taken verschuiven naar daadwerkelijk testen, voegt ze eraan toe: “Het gaat niet alleen om de vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens het racen. Ik wil ook de juiste vaardigheden verwerven om straatmotorfietsen goed te evalueren en deze kennis vervolgens toe te passen op het ontwikkelingswerk dat ik in de toekomst zal doen. De testteams van Yamaha gaan uiterst precies te werk, een traditie die is opgebouwd door onze voorgangers. Ik wil mijn unieke sterke punten laten zien met respect voor die traditie.” 

Airi Nakayama All Japan GP3


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal