Cardo, Midland en Uclear lanceren Open Bluetooth Intercom

Cardo Systems, Midland en Uclear hebben vandaag gezamenlijk de lancering aangekondigd van de 'Open Bluetooth Intercom' (OBI) - een open Bluetooth Intercom standaard, die naadloze merk overschrijdende Bluetooth Intercom connectiviteit mogelijk maakt. De samenwerking zal veel van de veelvoorkomende frustraties voorkomen die worden ervaren met traditionele 'universeel verbonden' apparaten.

Hoewel universele koppeling tussen verschillende merken nu al mogelijk is, is de ervaring voor gebruikers vaak niet positief in vergelijking met wanneer ze waren verbonden met een apparaat van hetzelfde merk. Het koppelingsproces kan vaak ingewikkeld zijn, eerdere verbindingen worden wel eens door het apparaat vergeten en is het niet altijd mogelijk om parallel aan de intercomverbinding te bellen of naar muziek te luisteren. Al deze uitdagingen zijn met de introductie van de 'Open Bluetooth Intercom'-overeenkomst verleden tijd.

Namens de partners legt Shachar Harari, VP Business Development van Cardo Systems, uit: "De nieuwe samenwerking stelt rijders in staat om ten volle te genieten van naadloze Bluetooth-intercomconnectiviteit tussen de merken en zal de communicatieoplossingen onder rijders over de hele wereld verder bevorderen.” 'Open Bluetooth Intercom' zorgt voor verschillende uitbreidingen van het 'Bluetooth Handsfree Profile', ontworpen voor directe duplexcommunicatie tussen communicatiesystemen waardoor de samenwerking van verschillende partnermerken in de Bluetooth-communicatiemarkt wordt verbeterd."

Open Bluetooth Intercom wordt ondersteund op de volgende 2022-lijnen van Cardo: Spirit, Freecom X en Packtalk-lijn en is beschikbaar via over-the-air-update. Wanneer deze update beschikbaar komt is nog niet bekend.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal