Nieuwe kleur Ducati Streetfighter V2: Storm Green

Ducati breidt het Streetfighter V2 gamma uit met de introductie van de nieuwe kleur Storm Green die vanaf deze zomer bij de officiële Ducati dealers verkrijgbaar zal zijn.

  • Ducati Streetfighter V2 gamma breidt uit met de introductie van een nieuwe matte metallic groene kleur die het design van de motorfiets versterkt
  • De Streetfighter V2 is een sportieve naked met een uniek karakter, gericht op motorrijders die op zoek zijn naar een motorfiets die het sportieve DNA van de Panigale V2 kan combineren met de rij-attitude en stijl van de Streetfighter
  • De motorfiets in de kleur Storm Green, verkrijgbaar bij de officiële Ducati dealers vanaf deze zomer, sluit zich aan bij de Ducati Red versie

Het door het Centro Stile Ducati gekozen metallic groen versterkt de strakke, scherpe en essentiële lijnen van de Streetfighter V2 en benadrukt het unieke karakter van de motorfiets en zijn aangeboren vermogen om de aandacht te trekken. De matte afwerking is perfect gecombineerd met de chrome afwerking van de mechanische delen, terwijl de metallic structuur een zeer duidelijk spel van contrasten creëert op de verschillende oppervlakken.

Streetfighter V2 is bedoeld voor rijders die op zoek zijn naar een motorfiets die het sportieve DNA van de Panigale V2 kan combineren met de rijeigenschappen en stijl van de Streetfighter. Een intuïtief en gemakkelijk te hanteren motorfiets, met het juiste vermogen om pittige prestaties en maximaal rijplezier te garanderen, gecombineerd met een hoogwaardig elektronisch pakket dat het mogelijk maakt om in alle veiligheid van de motorfiets te genieten.

De Streetfighter V2 is essentieel en wordt gekenmerkt door een echt scherp ontwerp, dat de klassieke stijlelementen van de Streetfighter V4 omarmt, te beginnen met de opvallende koplamp, die herinnert aan de V-vormige DRL die typisch is voor Ducati sportmotoren en is geïnspireerd op de beroemde grijns van de Joker.

De ergonomie heeft belangrijke op de rijder afgestemde kenmerken en is gericht op weggebruik met de toegevoegde waarden van sportiviteit en comfort. Het hoge en brede aluminium stuur vervangt de stuurverhogers van de Panigale V2. Het zadel is nu breder en heeft een nieuwe vulling dat bijdraagt aan nog meer comfort voor deze motorfiets. Bovendien zijn de voetsteunen verplaatst om de hoeveelheid ruimte te vergroten. Al deze verbeteringen geven de motorrijder veel controle bij sportief rijden en vergemakkelijken tegelijkertijd het dagelijks gebruik.

Het motorblok van de Streetfighter V2 is de 955 cc Euro 5-conforme Superquadro, dat in staat is een maximumvermogen van 153 pk te leveren bij 10.750 omw/min en een maximumkoppel van 101,4 Nm bij 9.000 omw/min. Dit motorblok is niet alleen bruikbaar en plezierig op de weg, maar ook effectief en uitstekend op het circuit, waar hij zich gemakkelijk laat beheersen. Vergeleken met de Panigale V2 heeft het Streetfighter V2 model een kortere eindoverbrenging (15/45 vs 15/43), wat een groter koppel aan het wiel garandeert en tegelijkertijd een betere respons van het motorblok geeft bij het opnieuw opendraaien van het gas.

Tijdens de ontwikkeling van dit nieuwe model, hebben de Ducati ingenieurs hun aandacht gericht op de chassis set-up. In feite wordt het Superquadro motorblok gebruikt als een dragend element dat de compacte voorstructuur verbindt, bestaande uit een monocoque frame van gegoten aluminium bevestigd aan de motorkop. De enkelzijdige achterbrug, die ook met het motorblok is verbonden, is 16 mm langer in vergelijking met die van de Panigale V2, wat bijdraagt aan de stabiliteit van de hele motorfiets.
Aan dit platform zijn de 43 mm Showa BPF-voorvork en de Sachs schokdemper toegevoegd, met speciale kalibratie om de motorfiets comfortabeler op de weg te maken en gemakkelijk instelbaar voor een geheel nieuwe dimensie van plezier op het circuit.

De Streetfighter V2 is uitgerust met 5-spaaks velgen en de nieuwe Pirelli Diablo Rosso IV-banden: 120/70 ZR17 voor en 180/60 ZR17 achter, die snel reageren op de behoeften van de rijder, samen met een extra grip in de bochten. Afgezien van de toepassing van de remblokken die zich kenmerken door een minder agressieve grip en meer geschikt zijn voor gebruik op de weg, is het hele remsysteem trouw overgenomen van de Panigale V2 en voorzien van Brembo M4.32 monobloc radiale remklauwen met schijven van 320 mm diameter.

De complete en moderne elektronische apparatuur waarmee de Streetfighter V2 is uitgerust, is geërfd van de Panigale V2. Het 6-assige inertieplatform IMU beheert alle elektronische bedieningselementen van de motorfiets en geeft de positie van de motorfiets in de ruimte in realtime door, waarbij de informatie wordt doorgestuurd naar de regeleenheden die de bedieningselementen beheren. Het elektronische pakket omvat: ABS Cornering (aanwezig op alle motorfietsen in het Ducati gamma en in dit geval in de EVO versie), Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Quick Shift up / down (DQS) EVO 2, Engine Brake Control (EBC) EVO.

De Streetfighter V2 beschikt over drie Riding Modes (Sport, Road, Wet) met specifieke controle instellingen. De elektronische apparatuur kan worden uitgebreid met de accessoires uit de Ducati Performance catalogus, zoals het Ducati Multimedia Systeem waarmee een smartphone kan worden aangesloten of de Ducati Data Analyser (DDA + GPS) voor het verzamelen en vervolgens analyseren van rijgegevens.

De motorfiets is uitgerust met full-LED koplampen met DRL aan de voorzijde en een 4,3" TFT-kleurendashboard met een intuïtieve interface die herinnert aan het Streetfighter V4 familiegevoel.

De Streetfighter V2 in de nieuwe kleur Storm Green met zwarte velgen en rode tags voegt zich bij de sportieve versie in Ducati Red. De motorfiets is verkrijgbaar bij de officiële Ducati dealers vanaf deze zomer voor 19.590 Euro in Nederland en voor 17.390 Euro in België.

De Ducati Performance catalogus bevat verschillende accessoires die ontworpen zijn om het uiterlijk en de prestaties van de nieuwe Streetfighter V2 te verbeteren.

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal