Programma World Ducati Week 2022 gepresenteerd

Het programma van de World Ducati Week 2022 werd gepresenteerd tijdens een persconferentie in Ducati World, het gedeelte gewijd aan Ducati motorfietsen in het Mirabilandia themapark in Ravenna (Italië). Claudio Domenicali, Ducati CEO, onthulde samen met de rijders Pecco Bagnaia, Enea Bastianini, Luca Marini, Marco Bezzecchi, Michele Pirro, Alvaro Bautista, Michael Ruben Rinaldi, Nicolò Bulega, Oliver Bayliss en de historische Ducati kampioen Troy Bayliss, enkele van de hoogtepunten van het driedaagse evenement.

Claudio Domenicali, CEO van Ducati, gaf het volgende commentaar: " Het is een groot genoegen om hier in Mirabilandia binnen Ducati World te zijn om de World Ducati Week 2022 te presenteren, een uniek evenement dat de sterke en wederzijdse band benadrukt die bestaat tussen Ducati en de community van fans en Clubs, die voor ons als een echte familie zijn. De WDW laat zien hoe Ducati erin slaagt om haar meer digitale en technologische kant te combineren met belangrijke waarden zoals het belang van vriendschappen en ontmoetingen, typische elementen van het Italiaanse karakter waarvan ons merk een ambassadeur in de wereld is. De World Ducati Week is precies dat, een fysiek moment, van delen van de passie tussen liefhebbers en het bedrijf, vertegenwoordigd door alle managers en alle rijders die met onze motorfietsen racen, ware helden voor alle Ducatisti. Ik kan niet wachten om alle schoonheid en de trots op het Misano Circuit, waar we al sinds de eerste editie te gast zijn, nog een keer met eigen ogen te mogen aanschouwen en samen de passie en liefde voor Ducati en alles waar het voor staat te vieren."

De World Ducati Week 2022 staat weer klaar om een buitengewoon weekend van emotie, passie en plezier te beleven. De elfde editie van een van 's werelds grootste internationale motorfiets bijeenkomsten - 22 tot 24 juli op het Misano World Circuit "Marco Simoncelli" - zal een groot feest worden in een positieve en gezellige sfeer.

De WDW staat open voor een publiek van alle nationaliteiten, leeftijden, geslachten, persoonlijkheden en achtergronden. Van degenen die ervan houden om de wereld te ontdekken door per motorfiets tussen dorpjes en kronkelige wegen te reizen, tot degenen die ronde na ronde het circuit verslinden en tot alle motorrijders die zich op de meest opwindende off-road trajecten wagen. De World Ducati Week is een bijzondere gelegenheid om al deze passies te beleven met andere motorrijders.

Tijdens de conferentie werd ook aangekondigd dat de race met de MotoGP-, Superbike- en Supersport-rijders vernoemd zal worden naar onze partner, Lenovo. Als wereldwijd technologiebedrijf, titel- en technologiepartner van het Ducati Lenovo Team van de MotoGP, en hoofdsponsor van het Aruba.it Racing - Ducati Team in de Superbike, zal Lenovo zich tijdens deze race op het Misano World Circuit "Marco Simoncelli" aansluiten bij de Ducati rijders, in de Lenovo Race of Champions.

De race met de Ducati kampioenen, gepland op 23 juli, is een van de meest verwachte momenten op de WDW. Eenentwintig Ducati rijders uit de MotoGP, Superbike en Supersport kampioenschappen zullen strijden op Panigale V4 en Panigale V2 motorfietsen in een dual-categorie competitie met twee winnaars. Tijdens de persconferentie werden de speciale kleurstellingen van de Panigale V4's van Pecco Bagnaia en Alvaro Bautista onthuld, geïnspireerd door de graphics van de motorfietsen die ze gebruiken in de kampioenschappen, als een wereld preview. De Panigale V4 die met de Lenovo Race of Champions zal meerijden, zal daarna beschikbaar worden gesteld aan enthousiaste klanten.

Alle Ducati Motorfietsen
De onbetwiste hoofdrolspelers van de WDW zijn natuurlijk de Ducati motorfietsen. U kunt de strijd aangaan met de Panigale op een simulator van de laatste generatie of een foto als souvenir mee naar huis nemen van de Streetfighter driftend gepositioneerd op een speciaal platform. Liefhebbers van de Multistrada kunnen de geschiedenis van de motorfiets herbeleven aan de hand van de meest representatieve modellen vanaf zijn introductie. Voor de liefhebbers van de combinatie twee/vier wielen zal het mogelijk zijn om live de Audi RS Q e-tron te zien die weer deelnam aan de Dakar naast de DesertX in de exclusieve kleurstelling geïnspireerd op die van de auto. Verder wordt de Diavel 1260 Lamborghini getoond naast de Lamborghini Siàn FKP 37 waaraan de motorfiets zijn inspiratie ontleent.

Een wereld preview
Zoals traditiegetrouw deelt Ducati een exclusieve preview met de deelnemers van de World Ducati Week. Een closed room zal worden ingericht, waarin fans één van de nieuwe modellen voor het jaar 2023 zullen ontdekken die pas in de herfst officieel aan het publiek zal worden onthuld.

Riding expierence
Niet alleen motorfietsen om te bewonderen en te ontdekken, maar vooral om mee te rijden. De modellen van het Ducati en Scrambler Ducati gamma zullen beschikbaar zijn voor testritten rond het Misano circuit. Liefhebbers van snelheid zullen een sessie op het circuit kunnen reserveren met hun motorfiets, maar ook een test kunnen boeken met de Panigale V4 S MY2022, het juweel van Ducati technologie en prestaties. De Ducati Riding Academy zal ook aanwezig zijn op de WDW2022, gewijd aan liefhebbers van alle leeftijden en verschillende niveaus van ervaring. Jongere deelnemers kunnen een voorproefje krijgen van de DRE Rookie, terwijl er "mini-sessies" van de DRE Adventure op de Multistrada V4 S, Scrambler Ducati Desert Sled en de gloednieuwe DesertX zullen zijn voor avontuurlijke enthousiastelingen.

De Ducati kampioenen
Gedurende het evenement zullen Ducati rijders betrokken zijn bij vele activiteiten op het circuit. De Lenovo Race of Champions en de ereronde op het circuit zijn slechts twee van de momenten waarop fans in staat zullen zijn om de Ducati helden uit heden en verleden te zien en met hen in contact te komen.

Evenementen in de avond
Op vrijdag 22 juli vindt een van de momenten plaats waar het meest naar wordt uitgekeken en waar alle Ducatisti gek op zijn: de World Ducati Week parade! Het moment op het circuit waarop alle fans en hun Ducati in het middelpunt van de belangstelling staan in de naam van "Let's Ride as One". Na een rondje over het circuit, zal de kleurrijke slang van motorfietsen duizenden fans naar Riccione brengen voor de Scrambler Beach Party. De badplaats Samsara Beach in Riccione zal namelijk een avond van muziek en plezier organiseren op de tonen van de beroemde Italiaanse DJ en producer Benny Benassi, die over de hele wereld bekend is dankzij successen die de muzieklijsten van de wereld hebben overspoeld en zijn fans aan het dansen hebben gebracht in de meest exclusieve clubs en op festivals.

Op zaterdag 23 juli zal de avond beginnen met de gebruikelijke "Rustida" (soort BBQ) die direct op het rechte stuk van het circuit zal worden geserveerd door de Ducati managers. De avond zal zich vervolgens verplaatsen naar het Santamonica Stadion van Misano, grenzend aan de paddock van het circuit, waar de rijders het podium zullen betreden voor de traditionele begroeting van de Ducatisti. De avond zal vervolgens worden afgesloten met de energie van Meduza : het Italiaanse house muziek trio, met meer dan 15 miljoen luisteraars in streaming en vele uitverkochte live tours in clubs over de hele wereld.

Om deel te nemen aan de avonden van de World Ducati Week op vrijdag en zaterdag, is het noodzakelijk om een toegangskaart voor het evenement te kopen.

DOC – Ducati Official Club
Zoals bij elke editie staan de 321 Ducati Official Clubs garant voor internationaliteit en een sterke community spirit. Met meer dan 29.000 leden in 62 landen over de hele wereld, zijn de DOC's in staat om mensen bij elkaar te brengen die dezelfde passie delen en leven volgens de emoties die alleen een Ducati kan inspireren, waardoor ze een fundamenteel onderdeel van de World Ducati Week worden

Banden met de regio
Ook dit jaar kan de World Ducati Week weer rekenen op de actieve medewerking van de gemeenten van alle betrokken plaatsen aan de Riviera. De gemeenten Misano Adriatico, Rimini, Riccione, Cattolica en de Republiek San Marino zullen de duizenden Ducatisti ontvangen tijdens de dagen van het evenement. De WDW maakt ook deel uit van de vele activiteiten van de Regio Emilia-Romagna APT voor de promotie van het merk Motor Valley. Tenslotte, maar zeker niet in de laatste plaats gezien zijn essentiële rol, het Misano World Circuit "Marco Simoncelli" dat, vanaf het allereerste begin, gastheer is geweest voor alle edities van het evenement.

Officiële partners
Er zijn veel bedrijven die hebben besloten om actief deel te nemen aan de World Ducati Week. Naast Lenovo wilden ook andere partners en leveranciers van het Ducati team in de MotoGP aanwezig zijn. Voornamelijk Akrapovič en Shell, samen met Aruba.it, Carrera, Contadi Castaldi en Vmoto. Maar ook een aantal historische leveranciers die Ducati ondersteunen bij de ontwikkeling van haar productie motorfietsen zoals Termignoni, Pirelli, Bosch en Brembo. Pittarosso zal aanwezig zijn met haar collectie van schoenen en accessoires onder de merknaam Ducati en Ducati Corse. Platum zal haar elektrische micro-mobiliteit lijn met Ducati en Scrambler Ducati steps laten zien en Locman zal aanwezig zijn met haar horlogecollectie. In de Tech Village of op de speciale stands zullen STM, Rizoma, Givi, Dainese, Arai, Garmin, X-Lite, Ilmberger Carbon Parts, Spidi, LV8 en Andreani allemaal hun producten tentoonstellen en hun technische kennis beschikbaar stellen om deze editie van het evenement nog onvergetelijker te maken.

Het doel van een duurzaam evenement
Sinds de editie van 2016 is de World Ducati Week gecertificeerd als een duurzaam evenement volgens de ISO 20121 norm. Ook voor de editie van 2022 is Ducati van plan om liefhebbers, partners, leveranciers en medewerkers te betrekken bij een onvergetelijke ervaring, gecreëerd door sociale verantwoordelijkheid, duurzaamheid voor het milieu en versterking van het merk in het achterhoofd te houden. Het doel van het bedrijf is om voor de derde opeenvolgende editie een certificering voor een duurzaam evenement te verkrijgen.

Tickets voor deelname aan de 11e WDW zijn al verkrijgbaar. Er zijn verschillende formules beschikbaar voor degenen die deelnemen met een motorfiets of als passagier, voor één dag of voor alle drie de dagen. Ontdek alle mogelijkheden op de speciale sectie op de Ducati website.

Voor jongeren tussen 18 en 25 jaar is er het Rookie-tarief met een speciale prijs, geldig voor zowel het dagticket als de 3-daagse pas.

De toegang tot het evenement is gratis voor begeleide minderjarigen tot 18 jaar, voor alle deelnemers uit niet-Europese landen en voor gehandicapten en hun verzorgers.

Nieuwe momenten en unieke ervaringen die tijdens de World Ducati Week kunnen worden beleefd, zullen in de komende weken worden aangekondigd. Al het nieuws zal beschikbaar zijn op de speciale website , op de sociale kanalen van het merk en op de officiële Facebook pagina van de World Ducati Week.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal