• Home
  • Persberichten
  • Nieuw: Indian Challenger Elite en Chieftain Elite Limited Editions

Nieuw: Indian Challenger Elite en Chieftain Elite Limited Editions

Indian Motorcycle heeft vandaag twee nieuwe limited edition baggers onthuld die tot de Elite-klasse behoren. De Indian Challenger Elite 2022 en Indian Chieftain Elite 2022 zijn slechts beperkt beschikbaar en hebben een custom design. 

Indian Challenger Elite 

2022 markeert het debuut voor de Indian Challenger Elite, waarvan er wereldwijd slechts 200 exemplaren beschikbaar zijn. Slechts 25 van hen komen naar Europa. Zijn op muscle cars geïnspireerde styling trekt veel bekijks, terwijl de toonaangevende prestaties garant staan voor een ongeëvenaard inhaalvermogen. Een eersteklas uitrusting en geavanceerde rijassistentietechnologie zorgen samen voor een comfortabele rit, of u nu door de stad of over binnenwegen rijdt.

Op musclecars geïnspireerde styling

De lak in de kleuren Stealth Gray en Black Metallic van de Challenger Elite in combinatie met de accenten in Indy Red zijn het toonbeeld van Amerikaanse power. Een zadel met rode stiksels en Elite-logo's in bijpassende kleuren maken het prestatiegerichte ontwerp van de motorfiets compleet.

Toonaangevende prestaties

De vloeistofgekoelde PowerPlus-motor met een inhoud van 1.768 cc (108 ci) vormt het hart van de Indian Challenger Elite. Met zijn toonaangevende vermogen van 122 pk en koppel van 178 Nm biedt de V-twin van de Indian Challenger Elite ongelofelijke prestaties met ongeëvenaard inhaalvermogen.

Rijders kunnen de mapping voor de gasrespons aanpassen door een van de drie rijmodi Rain, Standard of Sport te selecteren, wat resulteert in een motorfiets met drie verschillende persoonlijkheden op het gebied van prestaties. Elke rijmodus heeft specifieke instellingen voor de werking van de traction control die passen bij de mapping voor de gasrespons.

Eersteklas uitrusting en rijassistentietechnologie

Dankzij de uitgebreide eersteklas uitrusting en rijassistentietechnologie kunnen rijders moeiteloos honderden kilometers per dag afleggen. De elektronisch instelbare voorspanning van de achterwielophanging van Fox® zorgt ervoor dat rijders hun motorfiets eenvoudig kunnen afstemmen op extra belading of de aanwezigheid van een passagier. De intuïtief werkende Smart Lean Technology zorgt voor een vertrouwenwekkende handling. Dankzij de schakelaars met achtergrondverlichting kan de rijder de bedieningselementen van de motorfiets beter zien in het donker. De adaptieve koplamp zorgt samen met de led-rijverlichting voor een superieure verlichting; deze koplamp past namelijk de verspreiding van het licht aan op basis van de hellingshoek van de motorfiets. Een verstelbaar gewelfd windscherm, exclusieve floorboards en verwarmde handgrepen dragen bij aan een comfortabele rijervaring.

Bovendien produceert een verbeterd en volledig geïntegreerd PowerBand-audiosysteem van 400 watt, inclusief luidsprekers in de zadeltassen, bij elke snelheid een kristalhelder geluid. Het toonaangevende 7 inch touchscreen met RIDE COMMAND is voorzien van Apple CarPlay en GPS-navigatie*. Tot de standaarduitrusting van de Indian Challenger Elite behoren onder andere ABS, sleutelloos starten, bandenspanningscontrole en weerbestendige en op afstand te vergrendelen zadeltassen met meer dan 68 liter aan opbergruimte.

Chieftain Elite

De Chieftain Elite 2022 is ontworpen voor veeleisende rijders die het beste van het beste willen en combineert een verfijnd ontwerp met in customstijl uitgevoerde details, rechtstreeks uit de fabriek. Van de 150 exemplaren die er worden geproduceerd, zijn er slechts 20 beschikbaar in Europa, wat de Chieftain Elite tot een zeer exclusief model maakt.

Customstijl design

De details maken het verschil. Zo wordt de opvallende kleur Heavy Metal Smoke van de Chieftain Elite gecompleteerd door eersteklas bronzen afwerkingsdetails, waaronder de Indian Motorcycle-hoofdtooi op de tank, zadeltassloten, middenconsole, koppelingsdeksel en airbox. Oil-rubbed bronzen afwerkingsdetails op de stoterstangbuizen van de motor, het claxondeksel en het nokkenasdeksel tillen de stijl van de Chieftain Elite rechtstreeks uit de fabriek naar een geheel nieuw niveau.

De gestroomlijnde kuip van de Chieftain Elite en de compacte zadeltassen met scherpe lijnen en harde randen dragen bij aan het agressieve uiterlijk van de motorfiets. Daarnaast maken de ledverlichting op de zadeltassen, het tweepersoons comfortzadel, de lage wielophanging, de nauwkeurig bewerkte velgen en eersteklas zwarte afwerkingsdetails de opvallende stijl van de Chieftain Elite compleet.

Luchtgekoelde V-twin

De Chieftain Elite levert toonaangevende prestaties dankzij de krachtigste luchtgekoelde Indian Motorcycle-motor, de Thunderstroke 116, met een koppel van 171 Nm. Het uitschakelsysteem van de achterste cilinder verbetert het rijcomfort bij het rijden in langzamer verkeer, terwijl de drie selecteerbare rijmodi Tour, Standard en Sport ervoor zorgen dat rijders de gasrespons van de motorfiets kunnen aanpassen aan hun rijstijl.

Uitrusting en rijassistentietechnologie

De Chieftain Elite 2022 is standaard voorzien van een eersteklas uitrusting, waaronder een Adaptive Pathfinder led-koplamp, een verstelbaar en getint gewelfd windscherm, exclusieve ruime aluminium floorboards, ledverlichting op de zadeltas achter, schakelaars met achtergrondverlichting en een geïntegreerd PowerBand-audiosysteem van 400 watt. Net als de Indian Challenger Elite is de Chieftain Elite voorzien van het 7 inch touchscreen met RIDE COMMAND en Apple CarPlay® en GPS-navigatie*. Tot de standaarduitrusting behoren onder andere ABS, sleutelloos starten, bandenspanningscontrole en weerbestendige en op afstand te vergrendelen zadeltassen met meer dan 68 liter aan opbergruimte.

Rijders die hun Indian Challenger Elite of Chieftain Elite willen personaliseren, kunnen dit doen met een verscheidenheid aan stijl-, comfort- en toeraccessoires. Indian Challenger Elite-rijders kunnen de achterzijde nog meer een customlook geven met Pathfinder-ledverlichting op de zadeltassen, terwijl Chieftain Elite-rijders nog meer verlichting kunnen aanbrengen aan de voorzijde met Pathfinder S led-rijverlichting. Elite-rijders kunnen hun comfort ook naar een nog hoger niveau tillen met het ClimaCommand verwarmde en gekoelde tweepersoonszadel met individuele bedieningselementen voor rijder en passagier. Rijders van beide modellen kunnen genieten van lange ritten met de veelzijdige Spirit Lake Luggage Collection, harde onderste kuipdelen in bijpassende kleur, een koffer in bijpassende kleur en een PowerBand-audiosysteem met wel 800 watt.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal