• Home
  • Persberichten
  • 2022 Ducati Multistrada V4: Minimum Preload - adaptieve rijhoogte en nieuwe kleur
2022 Ducati Multistrada V4: Minimum Preload - adaptieve rijhoogte en nieuwe kleur

2022 Ducati Multistrada V4: Minimum Preload - adaptieve rijhoogte en nieuwe kleur

Met bijna 10.000 afgeleverde motorfietsen wereldwijd, eindigde de Multistrada V4 in 2021 als de best verkochte en meest populaire familie in het Ducati gamma. In zijn eerste jaar op de markt, was de Multistrada V4 in staat om de verwachtingen die zijn gewekt sinds de dag van zijn presentatie te bevestigen, door zich te bewijzen als een ideale motorfiets voor elk soort reis. 

Wat het elektronische pakket betreft, ligt de belangrijkste update voor 2022 in een nieuwe semi-automatische functie van de elektronische vering voor de Multistrada V4 S, genaamd Minimum Preload. Deze functie maakt het mogelijk om de hoogte van de motorfiets te verlagen en maakt het gemakkelijker en veiliger om uw voeten aan de grond te zetten tijdens stadsgebruik of bij het manoeuvreren bij lage snelheid, vooral met een passagier.

De vierde generatie Multistrada heeft al veel nieuwe Ducatisti veroverd. De Multistrada V4 is doeltreffend op alle soorten wegen, dankzij de dynamische kwaliteiten en soepele levering van het V4 Granturismo motorblok, die garant staan voor een sportieve en opwindende rit op ieder type weg en gemakkelijk off-road rijden. De motorfiets is uitgerust met de allernieuwste technologie : het is de eerste motorfiets ter wereld die is uitgerust met radar voor en achter, met Adaptive Cruise Control (ACC) en Blind Spot Detection (BSD) systemen die een waardevolle hulp zijn voor het rijcomfort en de veiligheid, vooral op lange ritten. Bovendien heeft de Multistrada V4 benchmark onderhoudsintervallen met klepspelingcontrole die elke 60.000 km worden ingesteld en hebben alle modellen van de familie de exclusieve "4Ever Ducati" garantie, geldig voor 4 jaar met onbeperkt aantal kilometers.

Het succes van de Ducati Multistrada V4 blijkt niet alleen uit de feedback van de vakpers, maar ook uit de tevredenheid van de enthousiastelingen die ervoor hebben gekozen om hem te kopen. Dit is een extra stimulans voor Ducati om de ontwikkeling van het project in 2022 voort te zetten. Het belangrijkste doel, nagestreefd door middel van constant onderzoek en ontwikkelingswerk, is om de motorfiets continu te verbeteren door rekening te houden met alle behoeften van de Ducatisti, het waarborgen van de beschikbare updates en het introduceren van nieuwe functies op de productiemotoren.

De eerste nieuwigheid voor de Multistrada V4 familie in 2022 betreft het kleurengamma van de S-versie, die wordt uitgebreid met de nieuwe Iceberg White kleurstelling . Het is een glanzend witte kleur die de verfijnde lijnen van de motorfiets nog beter tot zijn recht laat komen. De Multistrada V4 S in het Iceberg White is vanaf april verkrijgbaar bij de officiële Ducati dealers vanaf 27.090 Euro in Nederland en vanaf 23.590 Euro in België en voegt zich bij de Ducati Red en Aviator Grey kleuropties. Vraag uw Ducati dealer naar de beschikbaarheid en levertijd. De motorfiets kan worden besteld in vier verschillende uitvoeringen (Essential, Radar, Travel & Radar, Full), die kunnen worden bekeken op het bike configurator gedeelte van de Ducati website.

Een andere belangrijke software update betreft de interactie tussen de rijder en de motorfiets, die nu functioneler is dankzij de verbeteringen die zijn doorgevoerd in het Infotainment (Ducati Connect) en HMI (Human-Machine Interface) gebieden.

Het nieuwe pakket updates is beschikbaar als een standaard functie op nieuwe motorfietsen en gratis voor degenen die al eigenaar zijn van een Multistrada V4 S. Dit bevestigt de voortdurende aandacht die de in Bologna gevestigde fabrikant heeft voor haar liefhebbers. Multistrada eigenaren die gebruik kunnen maken van deze nieuwe functies zullen geleidelijk worden benaderd via de MyDucati App en via e-mail en zullen vervolgens naar hun vertrouwde Ducati dealer kunnen gaan om de updates uit te laten voeren.

De verbeteringen die Ducati heeft aangebracht aan het Multistrada V4 project voor 2022 hebben ook betrekking op de Ducati Performance accessoires lijn, die is uitgebreid met twee belangrijke elementen: de verlaagde ophanging kit en een set van aluminium koffers.

De verlaagde ophangingset voor de motorfiets, die als accessoire verkrijgbaar is voor de Multistrada V4 S, bestaat uit vorkveren, schokdemperveren en een zijstandaard, ontworpen om de zadelhoogte vanaf de grond met 20 mm te verlagen. Uitgerust met de verlaagde ophangingset biedt de Multistrada V4 meer vertrouwen bij lage snelheden, met behoud van de dynamische kenmerken die zo typerend zijn voor dit model. Met de introductie van de verlaagde ophangingset is het bereik van de zadelhoogte van de Multistrada V4 nog groter geworden. Met het lage zadel (-30 mm) en het verhoogde zadel (+15 mm) kan de rijder kiezen tussen 790 en 875 mm om de configuratie te vinden die het beste bij zijn fysieke kenmerken en rijstijl past.

De nieuwste toevoeging aan de Multistrada familie is ontworpen voor motorrijders die van reizen houden. Vanaf april 2022 zullen de aluminium zijkoffers en topkoffer, ontworpen door het Centro Stile Ducati en gemaakt in samenwerking met Givi, in de catalogus worden opgenomen. De aanzienlijke totale capaciteit (76 liter voor de zijkoffers en 41 liter voor de topkoffer) stelt motorrijders in staat om alles mee te nemen wat ze nodig hebben voor de reis. De koffers zijn ontworpen om van bovenaf te worden gevuld, om de capaciteit te maximaliseren en het in- en uitladen te vergemakkelijken. Om de praktische bruikbaarheid verder te vergroten zijn er ook binnentassen beschikbaar als accessoire. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal