• Home
  • Persberichten
  • Nieuw: 2022 Niu MQI GT EVO en RQi Sport - 100 km/u met elektrische motorscooter

Nieuw: 2022 Niu MQI GT EVO en RQi Sport - 100 km/u met elektrische motorscooter

De 2022 Niu MQi GT EVO elektrische motorscooter is volledig opnieuw ontworpen. De MQI GT EVO behaalt nu een snelheid van meer dan 100 km/u en biedt volgens de Chinese makers een veel betere rijervaring dan vergelijkbare benzinemotorfietsen. Niu's meest krachtige motorscooter ooit, een 5kW naafmotor aangedreven door twee verwijderbare 72v 26aH batterijen, vormt een krachtig koppel. “Toen we aan de EVO begonnen, hadden we één doel voor ogen - deze motor moet plezier geven vanaf het moment dat je de gashendel opentrekt,” zegt Token Hu, medeoprichter en Chief Product Officer. Met tijden van 0-60 km/u in minder dan zes seconden, laat dit model lichte benzinemotoren ver achter zich. De motor heeft een actieradius van maar liefst 85 km op één lading en is met standaard snelladen volledig op te laden in minder dan vier uur, en bij te laden in minder dan twintig minuten. 

De MQi GT EVO is bovendien uitgerust met functionaliteiten als sleutelloze ontsteking, een elektrisch anti-diefstal stuurslot en app-functies waarmee een bestuurder de motorscooter kan delen met vrienden en familie zonder de sleutels te overhandigen. Het gloednieuwe TFT-kleurendashboard is eenvoudig aan te passen met de NIU app. De MQi GT EVO is verkrijgbaar in vier prachtige afwerkingen – matzwart, matgrijs, matoranje en matwit – voor €4.999, inclusief drie jaar connectiviteits- en app-diensten. 

RQi Sport

Op EICMA 2021 liet Niu ook de RQi Sport elektrische motorfiets zien, die al eerder onthuld werd op CES 2020 in Las Vegas. Dit is een tweewieler ontworpen voor gebruik in de stadmet een centraal gemonteerde 5 kW motor met kettingaandrijving en twee verwijderbare batterijen voor een totaal van 5184 Wh. Dit model haalt een topsnelheid van 110 km/u en beschikt over “Launch Mode”, voor razendsnel invoegen in in zowel langzaam- als snelverkeer. Het model heeft een autonomie van 110-120 km.

De batterijen kunnen in ongeveer 7 uur worden opgeladen via een huishoudelijk stopcontact. De RQi Sport beschikt ook over het TFT-kleurendisplay en geheel nieuwe Niu-dashcams voor en achter, voor extra veiligheid. De RQI Sport is Verkrijgbaar vanaf 1 juli 2022. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal