Conceptmodel: nieuwe versie Honda Hornet onderweg

Honda bevestigt dat de modelnaam Hornet in de nabije toekomst zal terugkeren in het gamma. De Hornet staat al sinds de introductie in Europa in 1998 bekend om zijn opwindende motorprestaties en wendbaarheid. Dit alles in combinatie met een hypermoderne streetfighter-styling.

Bezoekers aan de EICMA krijgen een voorproefje van de conceptrichting van de nieuwe incarnatie van de Hornet. In een speciale ruimte op de Honda-stand wordt gebruik gemaakt van projectiebeelden met een levendige 3D-weergave van licht en geluid, waarin zowel wordt teruggeblikt op de vorige generaties Hornet als vooruitgekeken naar wat komen zal. Alles bij elkaar genomen, onderstreept Honda's nieuwe line-up het niet-aflatende engagement om nog meer diversiteit en waarde te bieden aan het breedste en rijkste productgamma van de motorwereld.

Bijzonder detail is wel dat in Nederland en België de naam Hornet heel lang niet gebruikt mocht worden, doordat (naar verluidt) een fietsenfabrikant deze had vastgelegd. Pas in 2005 kwam hiervoor een doorbraak, zodat de saaie typeaanduiding CB600F niet meer nodig was, maar dit was pas 7 jaar nadat de modelnaam in de rest van de wereld werd gebruikt. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal