Nieuw: 2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro en Urban Motard

Ducati Scrambler was de hoofdrolspeler tijdens de tweede aflevering van de Ducati World Première 2022. In deze aflevering werden twee nieuwe modellen - Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO en Ducati Scrambler Urban Motard, die het "Land of Joy" gamma voor 2022 verrijken - gepresenteerd aan liefhebbers van over de hele wereld.

De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO is ontworpen als eerbetoon aan de geschiedenis van het luchtgekoelde tweecilinder motorblok, vijftig jaar nadat deze voor het eerst op een Ducati werd geïntroduceerd in 1971.

De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO, gemaakt door Ducati Scrambler met modern-klassieke motorliefhebbers en liefhebbers van motorgeschiedenis in gedachten, brengt een eerbetoon aan de geschiedenis en prestaties van de motorfietsfabrikant uit Borgo Panigale. Voor deze motorfiets werd het Centro Stile Ducati geïnspireerd door iconische Ducati elementen uit de jaren 70, zoals de speciale "Giallo Ocra" kleurstelling, het destijds door Giugiaro ontworpen Ducati logo en de spaakwielen, die zwart zijn en perfect passen bij de jubileum kleurstelling. Andere opvallende stilistische details zijn de ronde achteruitkijkspiegels en het bruine zadel met speciale stiksels.

2022 Ducati Scrambler 1100 Tribute 1

Vanuit technisch oogpunt heeft de motorfiets de kenmerken van de Ducati Scrambler 1100 PRO familie. Hij heeft een iconisch en tegelijkertijd origineel design, een wendbaar chassis en een 1.079 cc motorblok dat 86 pk vermogen levert bij 7.500 tpm en een koppelwaarde van 9,2 kgm bij 4.750 tpm, gekenmerkt door een royaal koppel direct vanaf lage toeren.

De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO is standaard voorzien van drie Riding Modes, elk geassocieerd met verschillende Power Modes en verschillende niveaus van Ducati Traction Control (DTC). Verder is de motorfiets dankzij de koplamp met LED lichtgeleider altijd zichtbaar en herkenbaar, zelfs overdag.

Een ander nieuw model voor 2022 is de Ducati Scrambler Urban Motard: een motorfiets gemaakt om de stedelijke omgeving te ervaren en valt op door een combinatie van stijl, sportiviteit en plezier.

De gekozen naam voor deze nieuwste versie roept onmiddellijk de karakteristieke sfeer van grote steden op en is gericht op iedereen die met energie en enthousiasme de stad beleeft. Het Centro Stile Ducati heeft deze concepten geïnterpreteerd door middel van het voorstel van een nieuwe kleurstelling, die op een ongekende manier Star White Silk combineert met Ducati GP '19 Red in energieke graphics, geïnspireerd door de wereld van street art en metropolitan graffiti.

De Ducati Scrambler Urban Motard wordt aangedreven door het 803 cc L-twin motorblok met desmodromische distributie, dat een vermogen levert van 73 pk bij 8.250 tpm en een koppel van 6,7 kgm bij 5.750 tpm. Het motorblok levert briljante prestaties die nooit intimiderend worden voor de rijder en garant staan voor een grote wendbaarheid in het stadsverkeer en plezier op bochtrijke wegen.

2022 Ducati Scrambler Urban Motard

De verwijzing naar de Motard wereld van deze versie is duidelijk in de keuze van elementen zoals de 17" spaakwielen, het hoge voorspatbord, het vlakke zadel en de nummerplaten aan de zijkant, die perfect geïntegreerd zijn in het Ducati Scrambler design.

De Urban Motard is ook standaard uitgerust met een koplamp met LED DRL, een kenmerk van alle Ducati Scrambler modellen, die wordt gecombineerd met het achterlicht met volledige LED-diffusie technologie.

Ter bevestiging van Ducati's aandacht en inzet voor actieve veiligheid voor haar liefhebbers, heeft de Borgo Panigale motorfietsfabrikant ervoor gekozen om alle Ducati en Scrambler Ducati modellen uit te rusten met Cornering ABS, dat een hoog niveau van veiligheid garandeert, zelfs wanneer er geremd wordt in een scherpe bocht.

De modellen zijn ook ontworpen voor het Ducati Multimedia Systeem (DMS), waarmee een smartphone kan worden aangesloten op de motorfiets via Bluetooth, terwijl de USB-aansluiting onder het zadel standaard is.

De nieuwe Ducati Scrambler Urban Motard voegt zich bij het 'Land of Joy' 800 gamma, naast de Ducati Scrambler Icon, Ducati Scrambler Icon Dark, Ducati Scrambler Nightshift en Ducati Scrambler Desert Sled modellen. De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO maakt deel uit van het gamma van best presterende motorfietsen in de Ducati Scrambler familie, samen met de Ducati Scrambler 1100 Dark PRO en Ducati Scrambler 1100 Sport PRO modellen.

Beide nieuwe modellen van het Ducati Scrambler gamma zullen vanaf begin december 2021 verkrijgbaar zijn bij de officiële Ducati dealers. De prijs van de Ducati Scrambler Urban Motard is 11.690 Euro in België en 13.290 Euro in Nederland. De Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO is verkrijgbaar voor 14.390 Euro in België en 16.990 Euro in Nederland. Alle Ducati Scrambler modellen zijn ook beschikbaar in een 35-kW versie voor rijders met een A2 rijbewijs.

Om fans van het "Land of Joy", het universum dat staat voor zelf-expressie bij Ducati, een kans te geven om hun houding ten opzichte van customization op de beste manier te uiten, biedt Ducati Scrambler een ruime keuze op het gebied van kleding en accessoires. De kledinglijn bestaat uit helmen, technische uitrusting en lifestyle producten terwijl de collectie accessoires een scala aan items omvat, zoals zadels, tankpanelen en goedgekeurde uitlaten.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal