Casio Edifice EQS-930HR horloge: Honda RC162 tribute

Casio laat je kennismaken met zijn gloednieuwe EQS-930HR-horloge: alweer het vijfde samenwerkingsmodel van Honda Racing en Edifice. Het horloge is net als de rest van de horloges uit de Edifice-collectie gebaseerd op het concept ‘Speed and Intelligence’. Het model is een eerbetoon aan de legendarische RC162-motor, waarmee Kunimitsu Takahashi in 1961 als eerste Japanse motorcoureur een wereldkampioenschap wegrace won. 

In 2021 viert Honda het zestigste jubileum van zijn overwinning in de tweede race van de 250cc Grand Prix in West-Duitsland. De EQS-930HR is een duidelijke weerspiegeling van de motor waarop Takahashi de race won. Zowel de wijzerplaat als de bezel ondergingen bijvoorbeeld een speciale behandeling om de look van gehamerd aluminium na te bootsen. Daarnaast is de wijzerplaat voorzien van rode en zilveren accenten; rood voor de brandstoftank van de RC162 en zilver voor de kleur van de body van de motor. En ook het kenmerkende gele-streepmotief en het Honda-logo uit 1961 mogen niet ontbreken op de wijzerplaat. De echt lederen band maakt het plaatje compleet. Fun fact: deze is geïnspireerd op het racepak van Takahashi.

De nieuwe EQS-930HR is gebaseerd op de EQS-930. En net als het origineel is ook deze limited-edition-versie voorzien van lichtenergie. De zonnecellen van dit systeem zorgen ervoor dat de verminderde hoeveelheid licht die door de goed uitgerust wijzerplaat binnenkomt nog steeds voldoende is voor een optimale werking van het horloge.

Prijs en verkrijgbaarheid

De EQS-930HR is vanaf mei 2021 verkrijgbaar bij geselecteerde Casio-verkooppunten en online en krijgt een adviesprijs van 229 euro.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal