Moto Guzzi is vandaag jarig: 100 jaar oud

We vieren het honderdjarig jubileum van de meest geavanceerde motoren met het vermogen om te innoveren, terwijl het merk steeds trouw bleef aan zijn waarden en tradities. Voorzitter en CEO van de Piaggio Group Roberto Collaninno: “Het honderdjarig jubileum van Moto Guzzi is een groots moment voor de Italiaanse industrie. Momenteel geniet het merk van een nieuw succesvol seizoen dat een echte passie blijft aanwakkeren bij motorrijders uit alle hoeken van de wereld”. Moto Guzzi organiseert talrijke initiatieven ter gelegenheid van deze bijzondere verjaardag. De feestelijkheden eindigen met de Moto Guzzi World Days in Mandello del Lario van 9 tot 12 september 2021. 

Op 15 maart 2021 viert Moto Guzzi zijn eerste legendarische 100ste verjaardag. Een eeuw boordevol geschiedenis, prachtige motoren, overwinningen, avonturen en bijzondere persoonlijkheden die samen bouwen aan het legendarische merk van de Adelaar. Moto Guzzi viert deze uitzonderlijke mijlpaal terwijl het volop geniet van een nieuw, succesvol seizoen.

Het gamma motoren werd uitgebreid vernieuwd, met de invoering van enkele hypermoderne technische snufjes, zoals elektronische rijhulpsystemen, terwijl de gekende stijl en authenticiteit van het merk werden behouden. Iedere motorfiets van Moto Guzzi wordt gemaakt in de fabriek van Mandello del Lario met de grootste ambachtelijke zorg en een engagement voor een unieke, authentieke identiteit. Voor ieder model gaat men op vakkundige manier op zoek naar de perfecte balans tussen de klassieke stijl van Moto Guzzi en de meest geavanceerde technologieën. De motorfietsen van het Italiaanse merk getuigen van een constructiefilosofie die een exclusieve band creëert tussen de motorfiets en de motorrijders.

Voorzitter en CEO van de Piaggio Group, Roberto Colaninno, verklaarde: “Het honderdjarig bestaan van Moto Guzzi is een groots moment voor de Piaggio Group, die zich bij het merk van de Adelaar voegde in 2004, maar ook voor de volledige Italiaanse industrie, niet enkel de motorsector. Het merk beschikt over een uitzonderlijk innovatief vermogen, durft vooruit te lopen op zijn tijd, is zeer competitief ingesteld, houdt van zijn producten en draagt zorg voor de kwaliteit voor zijn producten. Doorheen de jaren wist Moto Guzzi deze vaardigheden te combineren met zijn unieke band met de lokale gemeenschap. Sinds 1921 wordt iedere motorfiets van Moto Guzzi gemaakt in de fabriek in Mandello, de plek waar het bedrijf precies honderd jaar geleden werd opgericht. En dat zal niet anders zijn voor de komende honderd jaar. Moto Guzzi is een prachtig voorbeeld van Italiaanse uitmuntendheid,” voegt Colaninno toe. “Het merk staat bekend als het merk dat zijn jeugdige geest nooit is verloren en een echte passie blijft aanwakkeren bij duizenden Guzzi-motorrijders wereldwijd.”

Het kenmerkende embleem van Moto Guzzi, het logo met de adelaar, creëerde een legende rond het merk dat altijd onlosmakend verbonden is geweest met de geschiedenis van Italië.

De adelaar met gespreide vleugels verwijst naar de legerdienst van de oprichters van het bedrijf, Carlo Guzzi en Giorgio Parodi, in de luchtmachtafdeling van de Italiaanse Regia Marina tijdens Wereldoorlog I. Tijdens deze oorlog besloten de twee vrienden, en piloot Giovanni Ravelli, om te werken in de motorindustrie van zodra de oorlog voorbij was. Ravelli stierf in een tragisch ongeval in 1919 en kon zijn droom nooit verwezenlijken. Guzzi en Parodi kozen de Adelaar als hun symbool om hun kameraad te eren.

Tijdens de afgelopen honderd jaar, won Moto Guzzi verscheidene races wereldwijd en werd de Italiaanse vlag gehesen voor 14 Wereldkampioentitels. Het was de motorfiets van het snelheidsrecord, het symbool van groei in een land dat zich richt op de toekomst, maar ook de motorfiets van het politiekorps en het leger. Vervolgens werd de motorfiets ook internationaal ingezet, bijvoorbeeld bij het Californische politiekorps en, meer recentelijk, bij het politiekorps van Berlijn en in talrijke andere Europese steden, alsook bij de koninklijke escorte van Jordanië. Bovendien is Moto Guzzi ook de motorfiets van de Corazzieri, het elitekorps dat de President van de Republiek Italië begeleidt.

Sinds het prille begin was Moto Guzzi de motorfiets bij uitstek om over lange afstanden te reizen. In 1928 reed Giuseppe Guzzi naar de noordpoolcirkel met zijn GT “Norge”. Dit was de start van een traditie die nog steeds bestaat, met honderden motorrijders die iedere dag vertrekken op reis naar de meest afgelegen plekken op hun Moto Guzzi.

Momenteel is Moto Guzzi een belangrijke tak van de Piaggio Group, de grootste Europese motorfiets- en scooterproducent. Het merk behield de originele kenmerken van Moto Guzzi, benadrukte de historische waarden en bracht het merk opnieuw in een vooraanstaande positie.

2021 Moto Guzzi 100th anniversary model line up

Het merk maakte zijn terugkeer naar competitieve motorraces met de Moto Guzzi Fast Endurance Trophy, die later dit jaar zal worden georganiseerd op Europees niveau. Daarnaast bracht het Italiaanse merk een nieuwe familie op de markt. Deze nieuwe motorfietsen geven het merk opnieuw een belangrijke marktpositie en laat een jonger publiek kennismaken met het merk. De klassieke V7, die zopas werd gelanceerd in de nieuwe 850-variant met twee cilinders, en de klassieke enduro V85TT, die werd ontwikkeld voor lange reizen, bieden de motorrijder een optimaal comfort en eenvoudig rijplezier. Het zijn de twee bestsellers van een merk, dat al enkele jaren bezig is aan zijn heropleving.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal