Verkoop Ducati daalde 10% in 2020, Streetfighter V4 topmodel

Ondanks de complexe wereldwijde situatie en de zeven weken durende productiestop in de piekperiode van het seizoen die de eerste zes maanden zwaar heeft beïnvloed, heeft Ducati Motor Holding 2020 afgesloten met een recordhalfjaar. Dankzij de resultaten van juli tot december kon Ducati in 2020 in totaal 48.042 motorfietsen leveren, waardoor het verkoopverschil ten opzichte van 2019 beperkt bleef tot -9,7%. Dit is een belangrijk resultaat als we kijken naar de gevolgen van de pandemie en de gedwongen sluiting van de Ducati fabriek tussen maart en april. 

De groeitrend die het merk de laatste jaren in China heeft gekenmerkt, zet zich voort met 4.041 verkochte motorfietsen (+26%) en het land wordt zo de vierde grootste markt voor het bedrijf uit Borgo Panigale. Een stijging van de verkoop ten opzichte van 2019 werd ook geregistreerd in Duitsland, met 5.490 eenheden (+6,7%), en in Zwitserland (+11,1%). Italië is de grootste markt ter wereld met 7.100 eenheden.

"2020 was in vele opzichten een complex jaar en een hele nieuwe uitdaging voor iedereen in de wereld. Onvermijdelijk eindigde het op een andere manier dan we hadden gewild, maar Ducati was in staat om het beste te halen uit de hersteltrend van de tweewielermarkt die in juni begon, met een uitstekend tweede halfjaar, met een resultaat dat beter was dan we in maart hadden verwacht. Door het herdefiniëren van werkmethoden en processen zijn we erin geslaagd om de veiligheid van onze medewerkers te behouden, om dicht bij de fans te blijven en om het merk Ducati in de wereld te versterken door te groeien in sommige markten zoals China. We hebben ook voor de tweede keer in onze geschiedenis de Constructors' World Title in MotoGP gewonnen", aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati.

Ondanks de wereldwijde situatie werd 2020 gekenmerkt door de verovering van de MotoGP Constructors' World Title, de voortzetting van het proces van versterking van het verkoopnetwerk, de opening van de nieuwe Australische dochteronderneming en de start van de productie van eenmalige gelimiteerde series zoals de Superleggera V4 en de Diavel 1260 Lamborghini.

De Streetfighter V4 was het best verkochte model met 5.730 eenheden, terwijl de Ducati Scrambler de best verkochte familie was met 9.265 motorfietsen. Ducati Scrambler is een wereld vol vrijheid, plezier en zelfexpressie. De " Land of Joy " markeert een terugkeer naar de ware essentie van het motorrijden en garandeert de toegankelijkheid en het plezier in alle veiligheid.

"Het laatste deel van 2020 werd gekenmerkt door een uitstekende tweede helft, waardoor Ducati, met 48.042 verkochte motorfietsen, een deel van de in de eerste maanden van het jaar ontstane achterstand in verkopen kon herstellen. Het bedrijf bevestigde zijn groeitrend in de markten van China, Duitsland en Zwitserland en noteerde betere cijfers dan in 2019", voegde Francesco Milicia, Vice President en Global Sales Director Ducati eraan toe. "In 2020 heeft Ducati zich ook ingezet om zijn verkoopnetwerk over de hele wereld te ondersteunen door het Ducati Cares-programma te ontwikkelen, waardoor Ducatisti in alle veiligheid terug kunnen komen om hun vertrouwde dealers te bezoeken, of om digitaal te communiceren om een afspraak te maken of om de aankoop van een motorfiets op afstand te evalueren. Dit alles zonder het uitbreidingsproces te stoppen dat werd voortgezet met de opening van nieuwe dealers en het nieuwe Australische filiaal".

De positieve trend die zich eind 2020 aankondigde, maakt het voor een solide Ducati mogelijk om met optimisme en vertrouwen naar de toekomst te kijken. Voor 2021 is het productassortiment completer dan ooit en de belangstelling van de enthousiastelingen werd meteen weerspiegeld in een orderportefeuille die de grootste is die ooit is waargenomen aan het begin van het jaar. De eerste leveringen van de Multistrada V4, de eerste motorfiets ter wereld die is uitgerust met een voor- en achterradar, zijn al begonnen en in de komende maanden zullen de Ducati dealers ook de andere nieuwe motorfietsen van het modeljaar 2021 ontvangen, waaronder de Panigale V4 SP, de SuperSport 950, de Monster en de Ducati Scrambler Night Shift.

" We beginnen 2021 met de zekerheid dat we een steeds completer aanbod hebben dat zorgvuldig is afgestemd op de behoeften van verschillende soorten motorrijders. De nieuwe producten hebben geleid tot een zeer positieve orderportefeuille aan het begin van het jaar en dit is een duidelijk teken van de waardering van onze fans. Motorfietsen zoals de nieuwe Multistrada V4, die met zijn technologie een nieuwe mijlpaal betekent voor de wereld van de tweewielers, of de Monster, die alle essentie van Ducati vertegenwoordigt in de meest compacte, essentiële en lichtst mogelijke vorm om elke dag plezier te hebben. Zelfs in het komende raceseizoen zullen we deelnemen met een groep jonge en getalenteerde rijders, die ons helpen om met optimisme en een constante drang naar verbetering naar de toekomst te kijken", concludeerde Claudio Domenicali, CEO van Ducati.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal