Harley-Davidson kondigt Rewire vooruitgang aan

Harley-Davidson kondigde gisteren een revisie van zijn globaal werkend model aan, met inbegrip van een slankere, wendbaardere organisatie. De eerste Rewire-acties zullen naar verwachting leiden tot herstructureringskosten van ongeveer 42 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2020. Het bedrijf is van plan om een samenvatting van The Rewire, met inbegrip van extra kosten en verwachte besparingen, te delen wanneer het zijn Q2 resultaten vrijgeeft.

"The Rewire vordert zeer goed en er wordt veel werk verzet om de complexiteit te elimineren en Harley-Davidson op weg te helpen om te winnen. Ons nieuwe bedrijfsmodel is eenvoudiger, gerichter en maakt snellere beslissingen in het hele bedrijf mogelijk", zegt Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO van Harley-Davidson. "We hebben onze hele opzet, onze uitgaven en de manier waarop het werk wordt gedaan, goed onder de loep genomen om ons bedrijfsmodel, onze structuur en onze processen op elkaar af te stemmen. We bouwen aan een sterke basis om een high-performance organisatie in de toekomst te stimuleren."

Veranderingen in het bedrijfsmodel onder The Rewire omvatten alle gebieden van het bedrijf wereldwijd, van commerciële activiteiten tot bedrijfsfuncties. Er hebben zich ook veranderingen voorgedaan in de leiding van het bedrijf, waaronder Chief Financial Officer John Olin, die zijn rol heeft verlaten, met de huidige VP Penningmeester, Darrell Thomas die taken op zich neemt als interim CFO totdat er een opvolger is benoemd. "Significante veranderingen zijn noodzakelijk, en we moeten nieuwe wegen inslaan. Ik dank John voor zijn inzet gedurende zijn 17 jaar bij het bedrijf en voor zijn leiderschap tijdens deze kritieke fase van The Rewire," zei Zeitz.

Over het geheel genomen vereist de gestroomlijnde structuur ongeveer 700 minder posities in de wereldwijde activiteiten van het bedrijf met ongeveer 500 werknemers die naar verwachting de organisatie tot 2020 zullen verlaten.

De belangrijkste elementen van The Rewire:

Verbetering van de kernsterktes en een beter evenwicht in de uitbreiding naar nieuwe ruimtes.
Prioriteit geven aan de markten die er toe doen
Reset productlanceringen en productlijn omhoog voor eenvoud en maximale impact
Bouw de Onderdelen & Accessoires en Algemene Handelswaar bedrijven tot het volledige potentieel
Aanpassen en uitlijnen van de organisatiestructuur, de kostenstructuur en het bedrijfsmodel om de complexiteit te verminderen en de efficiëntie te verhogen om Harley-Davidson in te stellen voor stabiliteit en succes.
Het bedrijf is van plan om een uitgebreide samenvatting van The Rewire-acties en financiële gevolgen te delen wanneer het later deze maand zijn Q2-resultaten bekendmaakt. The Rewire zal de basis leggen voor een nieuw strategisch plan voor 2021-2025 dat naar verwachting in het vierde kwartaal zal worden gedeeld.

 

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal