Duell Bike Center nieuwe eigenaar Halvarssons en Lindstrands

De Zweedse motorkledingmerken Halvarssons en Lindstrands, die gespecialiseerd zijn in motorkleding en kleding voor sneeuwscooterrijders, zijn in december 2019 overgenomen door het Finse Duell Bike-Center Oy. Halvarssons ontwerpt en produceert kwaliteitsmotorkleding voor het Scandinavische klimaat. Lindstrands werd in de jaren 1950 geïntroduceerd als fabrikant van motorschoenen en produceert nu eveneens kwalitatief hoogwaardige motorkleding. 

Duell is de marktleider in import en distributie van motorsport uitrusting in Scandinavië en de Baltische staten. Met een omzet van meer dan €60 miljoen behoort Duell tot de top van distributeurs in Europa. Dit wordt gerealiseerd met ruim 100 werknemers, werkzaam in acht verschillende landen. Hierdoor heerst er een multi-linguale, internationale spirit en is het expansie-gedreven. Het netwerk van motorzaken en motorkleding specialisten bestrijkt heel noord Europa en ze werken ook samen met detaillisten in verschillende andere Europese landen. Duell distribueert meer dan 200 merken en voert 10 huis- en eigen merken naar meer dan 2000 retailers. Duell werkt met een handig online B2B systeem voor dealers. Hierbij kunnen naast Halvarssons en Lindstrands ook andere merken uit het Duell assortiment besteld worden. De bedrijfskern bestaat uit twee samengevoegde distributiebedrijven, Duell Bike-Center Oy in Finland (bekend als "Duell") en SDBC Motor AB in Zweden. De geschiedenis gaat terug tot 1983 toen Duell Bike-Center Oy in Finland werd opgericht. Later werd SDBC overgenomen en zijn er tevens filialen in Noorwegen en de Baltische Staten geopend.

Het hoofdkantoor bevindt zich in het zuidwesten van Finland en daarnaast heeft Duell een groot magazijn in Tranas in het midden van Zweden. Vanuit Finland dekken ze de markten van Finland en de Baltische landen en vanuit Zweden leveren ze markten in Zweden, Noorwegen, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Het zijn beide verschillende bedrijven met een eigen identiteit. Duell is in het bezit van het AAA Gold Status bij Dunn & Bradstreet (hoogste financiële kredietwaardigheid) en is daarmee uniek in de motorbranche. 

In navolging op de overname van beide merken is voor de Nederlandse en Vlaamse markt Roy Beumer aangesteld als accountmanager. Roy was hiervoor reeds 3,5 jaar accountmanager voor beide merken en zal zijn werk dus voort gaan zetten voor Duell. Voor het bedrijf is genoemde markt erg belangrijk en zal het daarnaast verder uit gaan breiden in Europa.

Roy Beumer is bereikbaar via e-mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefoon, +31 (0)614484209. 

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal