Nieuw: 2020 Aprilia Tuono 660 Concept

Net zoals de RSV4 leidde tot de uitzonderlijke en onoverwinnelijke Tuono V4, heeft de middenklasse RS 660 die het woord 'sportief' een volledig nieuwe invulling belooft te geven, geleid tot het idee van de Tuono 660.
Uitstekende weight / power ratio, premium technische features, topelektronica en 95 pk twin-cilindermotor: een unieke motor gebouwd op het idee van laagdrempelige recreatie voor de nieuwe generatie motorrijders.
De Tuono 660 Concept is de perfecte verpersoonlijking van Aprilia's nieuwste concept om veelzijdige motorfietsen te ontwerpen met de nieuwe 660 cc twincilinder. Hij heeft dezelfde technische invulling en ongeëvenaard raffinement qua frame en vering, maar is met zijn hogere rijpositie en zijn groot en breed stuur nog sterker op de weg geënt.

De Tuono 660 Concept is een uniek project: een fraaie lichte middenklasse twincilindermotor met een extreem uitgesproken technische invulling voor superieure prestaties en compleet rijplezier, waarbij alles gericht is op een uitstekende weight / power ratio. De 34 kW-versie van de Tuono 660 Concept is bedoeld voor beginnende rijders en jonge motorrijders die de opstap maken van een kleiner motorvermogen en zoeken naar een sportieve naked bike, klaar voor dagelijkse opwinding en rijplezier op de weg en een occasioneel uitje op het circuit. Volledig in lijn met de Tuono-traditie.

Het ontwerp van de Tuono 660 Concept bouwt voort op de designtaal van alle sportieve bikes van Aprilia. Kenmerkend zijn het compacte design, een dynamisch, sportief karakter en de typische brede kuip, die perfect beschermt tegen de wind. Het primaire technische doel dat Aprilia met zijn 660-project nastreeft (zowel voor de RS als de Tuono 660 Concept), is het creëren van een motorfiets met een uitstekende weight / power ratio.

Aprilia Tuono Side 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal