Classic Motorrace Zeeland 2019

Dankzij de samenwerking met CC de molenrijders komen zondag 11 augustus de rijders van de HMV (Historische Motorsport Vereniging) met hun historische en klassieke racemotoren graag een impressie geven van wegraces van weleer. Vanaf 9.00 uur tot omstreeks 17.00 uur kunt u genieten van regelmatigheidsritten voor historische race- en sportmotoren, met alles wat er bij hoort.
Veel rijders hebben zich in deze vakantieperiode weer aangemeld, zodat alle klassen aan de start verschijnen vanaf de 50 cc tot en met 500 cc, de zijspannen en de nostalgische klasse Pré 50 en 125 cc veteranen.
Onder de deelnemers zullen ook lokale helden aanwezig zijn, waaronder Tonny van Duren (Zeeland/Mill), Emiel Hendriks (Uden), deze heren zullen de rondes rijden in de 50 cc klasse. Ook hebben we Erik Bolt (Mill), Jan Hermans (Volkel) en Antwan Verbruggen (Zeeland), die zullen te zien zijn in de 125 cc klasse.
Zoals bij alle HMV-evenementen gebruikelijk is, is het rennerskwartier vrij toegankelijk en kunt u de prachtige motoren zoals Minarelli, Kreidler, DKW, Aermacchi, Moto Morini, Ducati, Norton, Triumph, BSA, BMW en vele andere van dichtbij bekijken. Ook vragen stellen aan de rijders over bijvoorbeeld de geschiedenis van hun motor behoort tot de mogelijkheden.
Alle klassen verschijnen drie keer aan de start. De eerste keer om 9.30 uur voor de zgn. ochtendtraining/verkenning en na een pauze volgt omstreeks 13.00 uur de eerste manche van de demoritten. Na een korte onderbreking komen alle klassen weer aan de start voor de tweede manche, zodat er volop gelegenheid is om overal van te genieten.
Belangrijk om te weten is dat de snelste rijders niet automatisch de winnaars van de diverse klassen zijn, omdat de deelnemers niet op snelheid gewaardeerd worden maar op regelmatig rijden. De winnaars van deze demoritten zijn dus degenen die over 2 manches het kleinste verschil in tijd hebben. 

Informatie:
Toegang bedraagt vijf euro. Kinderen tot twaalf jaar onder begeleiding zijn gratis.

Inschrijving van 8.00 tot 10.00 uur, motorkeuring van 8.30 tot 10.00 uur, training/verkenning vanaf 10.30 uur en aanvang demo's om 13.00 uur.

Locatie: Zeeland, Voederheil 12, 5411 RK

Classic race Zeeland


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal