Nieuw: 2020 KTM 790 Adventure R Rally

KTM presenteert zijn meest extreme Adventure-motorfiets voor 2020: de beperkte oplage van de KTM 790 Adventure R Rally.

Van de derde en jongste telg van de 790 Adventure-familie worden wereldwijd slechts 500 stuks geproduceerd. Ze worden gepositioneerd als de meest travelgeschikte rallymotoren ooit. Deze motoren zijn bestemd voor rijders die de meest extreme prestaties en de beste schokdemping op de markt eisen. Op de KTM 790 Adventure R Rally kunnen zij gerust hele continenten doorkruisen om vervolgens aan de start van een rally te verschijnen.

Dit exclusieve model is grotendeels gebaseerd op de KTM 790 Adventure en deelt bijvoorbeeld hetzelfde stalen buizenchassis, evenals de krachtige en compacte 95 pk LC8c-tweecilindermotor. Maar een groot verschil is de toevoeging van de speciale WP Xplor Pro-schokdempers. Deze schokdempers komen uit dezelfde fabriek als de Factory Racing-uitrusting van WP en bieden vergelijkbare prestaties voor jouw extreme ritten. Met een 30 mm langere veerweg voor en achter kun je zelfs de lastigste obstakels overwinnen en krijgt dit speciale model een zadelhoogte van 910 mm.

De WP Xplor Pro 7548-voorvork maakt gebruik van kegelkleptechnologie: een uniek klepsysteem dat vrijwel grenzeloze schokdemping biedt en zo comfort en bodemweerstand combineert. Dempingsniveaus die normaal alleen mogelijk zijn door de shims aan te passen, zijn nu in te stellen zonder de demper te demonteren. De kegelklep kan onbeperkt worden geopend, waardoor de vering minder stijf is.

De hoogwaardige en volledig afstelbare WP Xplor Pro 6746-schokdemper van de KTM 790 Adventure R Rally is ontwikkeld op basis van KTM’s ongeëvenaarde ervaring met rallywedstrijden op topniveau. Deze schokdempers bieden door hun moderne, wrijvingsarme onderdelen een forse verbetering in de dempingsprestaties en verminderen zo de fysieke belasting op de rijder. Verder maken de schokdempers gebruik van een progressief dempingssysteem (PDS) en is het dempingsgedrag volledig – en eenvoudig – in te stellen.

Om zijn Ready To Race-kwaliteiten te benadrukken, is de KTM 790 Adventure R Rally standaard niet alleen uitgerust met WP Xplor Pro-schokdempers, maar ook met een gewichtsbesparende Akrapovič-uitlaat, koolstofvezel tankbescherming en Quickshifter+. Dit speciale model is eenvoudig te herkennen aan zijn unieke kleuren en het grafische ontwerp met een transparant scherm en winglets. Verder heeft de KTM 790 Adventure R Rally smallere velgen met binnenbanden voor zware offroad-omstandigheden, een hoog, recht racezadel om de ergonomie tijdens de race te verbeteren, en rallyvoetsteunen voor extra comfort en grip tijdens lange rijdagen.

Hubert Trunkenpolz (CMO KTM AG):

“Eerlijk gezegd hebben we de KTM 790 Adventure R Rally gebouwd omdat het kon! Bij KTM proberen we constant onszelf en onze producten uit te dagen, zodat we altijd Ready To Race blijven. We hebben de onderdelen die we nodig hebben en we weten hoe we een écht bijzondere motor kunnen maken voor onze meest toegewijde klanten. Met de Pro Components-serie biedt WP schokdemping die bijna net zo goed is als de demping die het Red Bull KTM Factory Racing Rally-team op de KTM 450 Rally gebruikte om Dakar te winnen. De nieuwe KTM 790 Adventure R Rally is precies wat de naam belooft: Een rallymotor die klaar is voor ieder avontuur.”

De komende maanden geven we meer informatie over de prijzen, de beschikbaarheid en het bestelproces om een van de unieke KTM 790 Adventure R Rally-machines te bemachtigen.

KTM 790 Adventure RR


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal