Motormaatje.nl bestaat 10 jaar

Tien jaar geleden kon ik alleen maar hopen dat Motormaatje de leukste motorclub van internet zou worden, vertelt René Appeldoorn, oprichter en beheerder van Motormaatje. Toen hij in 2008 zijn motorrijbewijs haalde, zocht hij een makkelijke manier om in contact te komen met andere motorrijders. Om samen leuke ritten te maken, dagtochten in Nederland, weekendjes in Duitsland, of gewoon een hele week op pad in de Dolomieten. Hij vond niet wat hij zocht, dus hij maakte het gewoon zelf. Dat was ongeveer de drijfveer om motormaatje.nl in het leven te roepen.  

Succes 
De leukste motorclub van internet, het is een stevige claim, maar vraag maar eens om je heen vertelt Appeldoorn verder, "Ik krijg zó vaak de mooiste complimenten, daar word ik heel erg blij van en het motiveert me enorm om door te gaan met wat ik doe. En wat dat precies is? Tja, dat is moeilijk te zeggen, maar ik ben er wel achter dat je als kapitein van het schip voor een groot deel de cultuur aan boord bepaalt. En natuurlijk de koers. En ja, ik organiseer zelf ook ritten, maar het zijn vooral de leden die de meeste ritten organiseren. Zonder hen was Motormaatje nooit zo succesvol als het nu is."

Met meer dan 2000 ritten in het archief is het een makkelijk rekensommetje om te concluderen dat er gedurende het motorseizoen haast iedere dag wel een rit op de agenda staat. Voor toerbuffels, chopperrijders, snelle machines, mannen en vrouwen, voor iedereen. "Over vrouwen gesproken, een kwart van de actieve leden is vrouw. Mannen zijn net haantjes, en als er dames meerijden is er een heel andere dynamiek in de groep. Ik vind dat leuk en organiseer graag ritten waar de nadruk meer ligt op gezelligheid dan op kilometers vreten."

Veiligheid
René organiseert de laatste tijd ook regelmatig zogenaamde 'beginnersritten' naar het buitenland. Ritten die bedoeld zijn voor motorrijders met wat minder ervaring. En dan gaat het niet perse om het aantal kilometers dat iemand in het zadel gezeten heeft, nee, meestal gaat het om ervaring met rijden in het buitenland of groepsrijden in algemene zin. Want dat vinden veel mensen in het begin best spannend. "Onder druk van de groep hebben sommige mensen de neiging om minder veilig te rijden. Harder dan ze eigenlijk zouden willen bijvoorbeeld. Of inhalen op plekken waar dat niet veilig is, alles om maar bij de groep te blijven. En dat is waarom ik dit thema in het leven geroepen heb, iedereen weet vooraf dat er geen groepsdruk is. We wachten op elkaar, we passen het tempo aan en als iemand even wat langer wil pauzeren omdat de bochten best wel spannend zijn, dan is daar alle ruimte voor." Het blijkt te werken, de beginnersritten zitten altijd stampvol.

Toekomst
Het lidmaatschap van Motormaatje kost 20 euro per jaar. Met dat geld wordt de site onderhouden, maar ook voortdurend uitgebreid. René heeft een technische achtergrond en werkt in de ICT, dus voor hem is het vanzelfsprekend om altijd bezig te zijn met vernieuwing. “Ik heb talloze ideeën, maar mijn grootste wens van dit moment is de introductie van Motormaatje in Duitsland. Daar zijn we met z’n drieën mee bezig. Zie je het al voor je dat we als Nederlander kunnen aanhaken bij iemand die in de Eifel woont en daar de beste bochten weet te vinden?!”

Feest
Om het tienjarig bestaan te vieren kun je Motormaatje nu een jaar lang gratis proberen. Ga naar Motormaatje.nl en gebruik de actiecode 10JAAR. René organiseert ook een BBQ voor maar liefst 100 leden, dat belooft een leuk feestje te worden en er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Motormaatje 10 jaar Rene Appeldoorn


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal