Nieuw: 2019 Harley-Davidson Electra Glide Standard FLHT

Aangedreven door de krachtige Milwaukee-Eight 107 motor, maakt de nieuwe Electra Glide Standard een diepe buiging naar de authentieke Harley-Davidson touring ervaring. Geïnspireerd op de ongeëvenaarde heritage van de naam Electra Glide, biedt de machine een rauwe, pure touring ervaring, direct in lijn met Harley-Davidsons Grand American Touring roots. Ontworpen voor de traditionele touring klant is de Electra Glide Standard er voor de rijder die zich door op de motor te stappen bewust wil loskoppelen van alle dagelijkse ruis. Het resultaat is een pure, eerlijke motorfiets die door de focus op de essentie van motorrijden een extra krachtige rijervaring oplevert. Deze pure rijervaring was een speerpunt tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van de Electra Glide Standard. 

De Electra Glide Standard heeft onvervreemdbare Harley-Davidson styling elementen, zoals de iconische batwing kuip, chromen afwerkingen, standaard zadelkoffers en gegoten aluminium wielen. Op high-impact design zones zijn chromen accenten toegevoegd, aangevuld door de gepolijste kleppen-, carter- en koppelingsdeksels en geselecteerde zwarte onderdelen: een mix van traditionele elementen en hedendaagse trends.

“Om het accent te leggen op de gestripte, pure essentie van de Electra Glide Standard, hebben we ons gefocust op simpele en tijdloze afwerkingen, die tegelijk fundamenteel zijn voor de Harley-Davidson Touring lijn. Zo zijn de belangrijke onderdelen bijvoorbeeld verchroomd, en worden ze aangevuld met gepolijste en zwarte componenten”, vertelt Harley-Davidsons Vice President of Styling and Design Brad Richards. “De kleppen-, carter- en koppelingsdeksels zijn chroom om de traditionele vorm van de Milwaukee-Eight 107 V-Twin te benadrukken. Bovendien geven ze de machine de nostalgische touch die hem onmiskenbaar verbindt met de allereerste Electra Glide ooit.”

Om een rauwe, compromisloze touring ervaring te leveren, biedt de Electra Glide Standard alle nieuwe rij- en handling-technologie van Harley-Davidsons Touring lijn, zoals standaard elektronische cruise control, met de hand verstelbare emulsietechnologie achterschokdempers, een 49 mm voorvork met dual bending valve vering en Reflex gekoppelde Brembo remmen met optionele ABS. Het verwijderen van het infotainmentsysteem verbetert de lichtvoetigheid van de motorfiets en zorgt voor een volledig gefocuste, pure rijervaring.

Een belangrijk onderdeel van de touring ervaring en een hoogtepunt van de Electra Glide Standard is zijn Milwaukee Eight 107 krachtbron, die strakke, hedendaagse stijl combineert met de rijke heritage van eerdere Harley-Davidson big twin motoren. In de Electra Glide Standard levert de Milwaukee-Eight de performance en rijeigenschappen die klanten over de hele wereld waarderen en verwachten, met een snelle gasrespons, meer dan genoeg vermogen bij het inhalen en die iconische Harley-Davidson big twin sound.

De Electra Glide Standard is leverbaar in Vivid Black, met een consumentadviesprijs van € 29.500 voor Nederland en € 25.500 voor België. 

2019 Harley Davidson Electra Glide Standard FLHT

 

Zojuist zijn door Testmotor.nl alle andere modellen uit de Touring range getest.  


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal