• Home
  • Persberichten
  • Prijs 2019 elektrische Harley-Davidson Livewire: 34.000 euro in Nederland en België

Prijs 2019 elektrische Harley-Davidson Livewire: 34.000 euro in Nederland en België

Harley-Davidson heeft vandaag in Las Vegas de volledige productspecificaties, connectivity en prijzen van haar volgende generatie motorfietsen gepresenteerd. LiveWire, Harley-Davidson’s eerste elektrische motorfiets en de meest connected motorfietservaring ooit, wordt later dit jaar leverbaar. De LiveWire representeert de toekomst van Harley-Davidson, met een combinatie van high-performance elektrische aandrijving, zinnenprikkelend design en mobiele connectivity voor hedendaagse rijders. Als eerste model van een nieuwe portfolio van motoren die een heel nieuwe tweewielerervaring leveren, staat LiveWire voor waanzinnige acceleratie, wendbare handling, premium materialen en een compleet gamma aan elektronische hulpmiddelen en interfaces, die optellen tot een volledig connected ervaring. 

De prestaties van de LiveWire bieden ervaren rijders een ongekend opwindende rit, terwijl het koppelingloze ontwerp het ook voor nieuwe rijders makkelijk maakt om op te stappen. De lancering van de LiveWire ondersteunt de strategische doelstellingen van Harley-Davidson voor 2027: de omzet in de VS vergroten, de internationale groei versnellen, wereldwijd bouwen aan de nieuwe generatie motorrijders en de onderneming voorop laten lopen in het elektrificeren van het motorrijden. 

“We staan op een historisch punt in de evolutie van het motorrijden en Harley-Davidson loopt voorop in die ontwikkeling,” vertelt Harley-Davidson CEO, Matt Levatich. “Innovatie die zowel lichaam als geest vooruit helpt, dat is al 115 jaar de essentie van ons merk. Dit volgende hoofdstuk in ons verhaal draait om het ontwikkelen van producten en kansen voor bestaande en toekomstige rijders, ongeacht hoe jong of oud ze zijn, waar ze wonen of wat ze doen.”

Een volledig nieuwe rijervaring met iconisch Harley-Davidson vermogen
Bereikbaar voor nieuwe rijders en een kick voor ervaren rijders: de LiveWire is de perfecte combinatie van vermogen, performance en technologie. Enkele van de features:
● Waanzinnige acceleratie: van 0 naar 100 km/u binnen 3,5 seconden. De H-D Revelation elektrische krachtbron kan 100 procent van het koppel produceren zodra er aan het gashendel gedraaid wordt; je hebt dus op ieder moment instant volledig koppel.
● Twist-and-go gebruiksgemak: Elektrisch vermogen betekent dat er geen koppeling is en er niet geschakeld hoeft te worden, wat het rijden aanzienlijk makkelijker maakt voor nieuwe rijders. Iedere rijder zal het motorremeffect van de vermogensregeneratiemodus waarderen. Ondertussen laadt dit de accu op, met name in stop-and-go stadsverkeer.
● H-D Connect Service: De LiveWire is voorzien van H-D Connect, waarmee rijders verbinding kunnen maken met hun motorfiets via een LTE-enabled Telematics Control Unit gekoppeld met connectivity en cloud services, via de laatste versie van de Harley-Davidson app. Deze technologie maakt van LiveWire de eerste mobiel verbonden elektrische motorfiets voor de Noord-Amerikaanse markt. Via H-D Connect worden gegevens verzameld en doorgegeven aan de app, zodat de rijder op zijn/haar smartphone onder andere de volgende gegevens heeft:
● Motorfiets status: Informatie beschikbaar via H-D Connect omvat accu-oplaadstatus en beschikbaar bereik, vanaf iedere locatie met voldoende mobiele dekking. Hiermee kan de rijder op afstand de oplaadstatus van de accu en de resterende oplaadtijd checken. Bovendien geeft het systeem dankzij een ingebouwde locatievinder in de H-D app ook eenvoudig het dichtstbijzijnde laadstation aan.
● Verschuifwaarschuwing en voertuiglocatie: H-D Connect geeft de locatie van de geparkeerde LiveWire weer en indien gewenst kan de rijder een waarschuwing krijgen als de machine verplaatst wordt of ermee gerommeld wordt. Gestolen-voertuig-tracking op basis van GPS geeft rijders de gemoedsrust dat hun LiveWire gevonden wordt als hij onverhoopt gestolen wordt (vereist politieassistentie; beschikbaar in geselecteerde markten).
● Onderhoudsherinneringen en notificaties: Via de H-D app kan de rijder herinneringen ontvangen over aankomend onderhoud en andere met het voertuig verband houdende aanbevelingen.
● Performance en bereik geoptimaliseerd voor de stadse rijder: Een geschat bereik van 177 km stadsverkeer met een enkele oplaadbeurt.
● Handling en controle: Het frame van de LiveWire is ontwikkeld voor wendbare handling en vertrouwenwekkende controle in stadsverkeer en een opwindende rijervaring in het snellere bochtenwerk. De H-D Revelation aandrijflijn ligt laag in het frame om het zwaartepunt laag te houden. Dit verbetert de handling bij alle snelheden en maakt het makkelijker de machine te controleren bij het remmen. De motorfiets heeft premium technologie: Electronic Chassis Control is standaard en heeft bochten-verbeterd ABS en Traction Control. De systemen zijn volledig elektronisch en maken gebruik van de laatste inertiële meeteenheid en ABS sensor technologie.
● Uniek Harley-Davidson geluid, minimale vibraties: De LiveWire heeft de elektrische H-D Revelation krachtbron. Deze produceert minimale vibraties, warmte en geluid, voor maximaal rijdercomfort. De LiveWire heeft een speciaal ontwikkeld, uniek, nieuw Harley-Davidson geluid bij het accelereren, dat het soepele elektrische vermogen van de machine perfect representeert.

Van Project LiveWire tot LiveWire motorfiets
Het verhaal van de productie-LiveWire begon met Project LiveWire, een prototype uit 2014. Tijdens een wereldwijd reizend demoprogramma, Project LiveWire, konden potentiele klanten feedback geven over wat zij verwachtten van een echte, elektrische Harley-Davidson en zo invulling geven aan de klantgedreven werkwijze van The Motor Company. De reacties waren enthousiast en veel kennis die opgedaan is tijdens Project LiveWire is nu verwerkt in deze productie-LiveWire, aangevuld met ontwerpdoorontwikkeling bij Harley-Davidson en natuurlijk de nieuwste, meest geavanceerde technologie.

LiveWire gaat in 2019 in de verkoop en gaat 34.000 euro incl. BTW kosten voor Nederland en België (33.000 euro voor Luxemburg).

In 2018 presenteerde Harley-Davidson met haar More Roads strategie een heldere kijk op de toekomst, met nieuwe producten in nieuwe motorcategorieën, bredere toegang tot het merk en een sterker dealernetwerk. Deze twee concepten zijn een tastbaar bewijs van die toekomstvisie, naast de 2020 productieversie van de LiveWire. Samen wijzen zij op een bredere portfolio van elektrische tweewielers, ontwikkeld om de onderneming de komende jaren tot koploper in het elektrificeren van mobiliteit te maken en nieuwe rijders te inspireren tot nieuwe manieren van motorrijden.

2019 Harley Davidson LiveWire prijs specificaties


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal