Nieuw: 2019 Metzeler kalender

Traditie wordt bij Metzeler in hoofdletters geschreven, en zo is de nieuwe editie van de Metzeler-kalender voor 2019 weer in twee versies beschikbaar: Het "Classic" gedeelte imponeert met zwart-wit foto's van motorraces uit de jaren 60 en 70. Het andere deel is gewijd aan de wereld van cruisers, choppers en custom bikes, waarin het Duitse bandenmerk altijd al sterk geworteld is geweest, onder het motto "Ways of Cruising". Metzeler presenteert ook de Cruisetec, een nieuwe custom touringband speciaal ontworpen voor prestatiegericht rijden.

Als het op banden aankomt, zijn cruisereigenaren van oudsher zeer veeleisend. Hun verwachtingen aan de banden zijn duidelijk: ze moeten betrouwbaar zijn en een hoge mate van vertrouwen bieden, ongeacht de wegomstandigheden, het toepassingsgebied en het weer.

Als technologieleider biedt Metzeler met zijn selectie cruiserbanden voor elke motorrijder het juiste product. Of u nu op zoek bent naar de nieuwste generatie high-performance cruisers met geoptimaliseerde prestaties of een band met hoge prestaties en comfort - de Metzeler Cruiser bandenserie laat niets te wensen over.

Ongeacht de individuele rijstijl - het ultieme doel is altijd om te genieten van de rit met de motor. Dit is wat de foto's in de rubriek "Ways of cruising" ons vertellen. Naast de klassieke cruise-elementen worden er ook innovatieve benaderingen en nieuwe stijlelementen uit deze sector getoond. Het enthousiasme voor de prestaties die hier gevierd worden, vormt de link met de "Classic" kalender, die de helden van het verleden weer tot leven brengt. Onder andere Barry Sheene, Angel Nieto en Börje Jansson (januari-februari), Phil Read en Jarno Saarinen (mei-juni) en Giacomo Agostini (november-december) zijn hier te zien. De kalender toont ze allemaal in hun gevecht voor de beslissende fracties van een seconde, waar moedige beslissingen moeten worden genomen en overwinningen moeten worden behaald op uitdagende circuits.

Metzeler heeft zijn wortels in Duitsland en hecht bijzonder veel belang aan kwaliteit en prestaties bij de productie van motorbanden. Het bedrijf werd meer dan 100 jaar geleden opgericht in München en heeft zich altijd ten doel gesteld om de modernste banden te ontwikkelen die voldoen aan de eisen en verwachtingen van de motorrijders. De geschiedenis van Metzeler gaat hand in hand met de geschiedenis van de motor. Van het gebruik van nieuwe materialen en de ontwikkeling van innovatieve profielontwerpen tot de introductie van geavanceerde rubbercompounds, het Duitse merk loopt altijd voorop in de technische ontwikkeling.

Opgericht in 1994 als een speciale editie van de cultkalender "Classic Moments", werd de Metzeler-kalender al snel een succes en heeft sindsdien een trouwe aanhang van motorliefhebbers geïnspireerd. Hij overtuigt met zeer bijzondere snapshots uit de wereld van on- en off-road motoren – dat wil zeggen gebieden waarop Metzeler al jaren met succes vertegenwoordigd is.

De Metzeler Kalender 2019 werd in Italië gerealiseerd door het creatieve project HH Global uit Bergamo. Hij bestaat uit 14 thema‘s, de foto's in de rubriek "Classic" bevatten beschrijvingen in het Engels en Duits. De foto's van de "Ways of Cruising" kalender zijn genomen door Ben Ott, Goetz Goeppert, Volker Rost en Tom O'Connor, terwijl de foto's van de "Classic" versie afkomstig zijn uit het fotoarchief van Text & Technik Verlag in Weissach. De kalender werd gedrukt door Grafiche Antiga SpA in een gelimiteerde oplage van 6.000 exemplaren op hoogwaardig papier. Beide enveloppen zijn gedrukt op glanzend papier.

De kalender is van oudsher niet verkrijgbaar in de winkels. Het wordt rond de jaarwisseling gedistribueerd aan geselecteerde dealers, klanten en vrienden van het traditionele Duitse merk.

2019 Metzeler kalender


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal