200 Miglia Imola 2019 op 3, 4 en 5 mei

DG Sport en de 200 Miglia Imola kennen al een lange geschiedenis samen.
Herinnert u zich : begin jaren '70, de endurance wedstrijd die gebaseerd was op het raceformaat van de 200 Miles of Daytona, werd in Italië binnengebracht door Checco Costa (vader van de beroemde Dokter Costa uit de MotoGP). De eerste editie (in 1972) werd gewonnen door Paul Smart aan het stuur van een Ducati. Al snel werden de 200 Miglia van Imola een niet te missen evenement voor de piloten en liefhebbers uit die tijd. Maar die mooie periode kwam ten einde en de wedstrijd verdween van de kalender.
DG Sport, die zichzelf kon beroepen op haar ervaring met de Bikers'Classics en haar kennis van Italië, lanceerde in 2010 de 'Revival' versie van de 200 Miglia di Imola. Na tal van memorabele edities en een onderbreking van een paar jaar, keert het team van Florian Jupsin terug naar het beroemde Italiaanse circuit. Dit op 3, 4 en 5 mei 2019 volgens het gekende principe van de Bikers'Classics. Geen wedstrijd dus en voorrang aan de classic bikes (gebouwd tussen 1949 en 1990, met een paar uitzonderingen voor de 'Superbikes', meer informatie te verkrijgen bij de organisatoren, die recht hebben op zes circuitsessies voor 320 euro.
Een afspraak die u zeker moet noteren in uw agenda en tegelijk een kans om de Emilia-Romagna streek te ontdekken, de bakermat van de transalpijnse motorsport. Info en inschrijvingen op www.bikersclassics.be

Miglia di Imola Revival 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal