Laatste Ducati Panigale R Final Editions uitgeleverd

De laatste kans om een stukje motorgeschiedenis te bezitten. De allerlaatste exclusieve 1299 Panigale R Final Editions worden nu geleverd aan het Ducati dealernetwerk. De Final Edition is een bijzondere motorfiets die een eerbetoon brengt aan een motorblok die Ducati geschiedenis heeft gemaakt en enkele van de spannendste hoofdstukken van het Wereldkampioenschap Superbike heeft geschreven. Daarom zijn er slechts 1.299 van dergelijke motorfietsen (een gelimiteerde, genummerde editie) gebouwd. Elke motorfiets wordt geleverd met een certificaat van echtheid dat deze exclusieve Superbike - een mijlpaal onder de in Bologna gebouwde tweecilinders - nog waardevoller maakt.

Dit juweeltje biedt ongeëvenaarde technologie, prestaties en design. Elke 1299 Panigale R Final Edition is een Euro 4-compatibele wegmotor. De Final Edition Superquadro is een uitloper van de 1299 Superleggera motor en heeft een vermogen van 209 pk bij 11.000 tpm en een koppel van 14,5 kgm bij 9.000 tpm. Het beschikt over een lichtere krukas met een grotere krukaspen en wolfraam balanceringspads, terwijl de drijfstangen, evenals de inlaat uitlaatkleppen, van titanium zijn gemaakt. Net als bij Superbike motoren hebben de twee zuigers met een diameter van 116 mm slechts twee segmenten en schuiven ze op stalen cilindervoeringen.

2019 Ducati 1299 Panigale R Final Edition rear

De ultracompacte monocoque structuur, ontwikkeld in samenwerking met Ducati Corse, bevat de airbox en speelt een centrale rol in het beperken van het drooggewicht van de 1299 Panigale R Final Edition tot slechts 179 kg. De chassisopstelling is voorzien van mechanische Öhlins ophanging en een balhoofdhoek van 24°. Even geavanceerd en licht is de complete Akrapovič uitlaat van titanium met een hoge dubbele demper (Euro 4 compliant), precies zoals die van de Panigale R die net zijn deelname aan het wereldkampioenschap Superbike heeft beëindigd.

Het elektronicapakket is voorzien van de Bosch Inertial Measurement Unit (IMU) en is uitgerust met ABS Cornering, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Traction Control (DTC) EVO en Engine Brake Control (EBC). Deze systemen hebben standaardinstellingen gekoppeld aan de geselecteerde rijmodus (Race, Sport en Wet), maar kunnen naar wens worden gepersonaliseerd. Hoogwaardige technische elementen en de driekleurige kleurstelling zorgen ervoor dat de 1299 Panigale R Final Edition een cultstatus krijgt onder de grote gemeenschap van Ducati tweecilinder liefhebbers.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen