Motocrosser rijdt over grachten Den Haag

Motocrosser Robbie Maddison reed zaterdag met zijn motor over de gracht in het centrum van Den Haag. Maddison, onder andere bekend van zijn stuntwerk in de James Bond-film Skyfall, is de enige ter wereld die zijn crossmotor zo heeft aangepast dat hij er een stuk mee over water kan rijden. De Australiër rijdt op 10 november op het Scheveningse strand mee in de Red Bull Knock Out, de zwaarste strandrace ter wereld. Om deze reden was hij zaterdag voor filmopnames in Den Haag.

In de clip die Robbie Maddison maakt, rijdt hij over het water door Den Haag op weg naar het strand in Scheveningen, waar hij zaterdag 10 november samen met 999 andere motocrossers aan de start staat van de zwaarste strandrace ter wereld, Red Bull Knock Out. Dan overigens wel met een normale crossmotor. “Ik hoop dat ik de Knock Out uitrijd, dat is mijn doel. Het gaat heel zwaar worden, met 1000 riders in een heat, maar hopelijk krijgen we goede support van fans op de boulevard.” Robbie Maddison reed zaterdag over de grachten voorbij volle terrassen met verraste Hagenezen. “Het is heerlijk om met dit weer op het water te zijn en ik vind het varen in een bootje wat saai”, grapt Maddison. “Ik heb vaker over het water gereden, maar nog nooit over zulke smalle grachten.”

De vorige editie van Red Bull Knock Out in 2016 werd gewonnen door Jeffrey Herlings, onder toeziend oog van 70.000 toeschouwers.

De volledige clip van Robbie Maddison komt 1 november online.

Motocrosser Robbie Maddison Den Haag
Foto: Red Bull Content Pool


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal