Nieuw: 2019 KTM 450 Rally Replica

KTM kondigt met trots de release van zijn geheel nieuwe KTM 450 Rally Replica voor het modeljaar 2019 aan. Deze onweerstaanbare KTM-telg is binnenkort voor klanten beschikbaar. De KTM 450 Rally Replica is gebaseerd op de machine die eerder dit jaar met Matthias Walkner en het Red Bull KTM Rally Factory Racing Team alweer KTM's 17e achtereenvolgende overwinning behaalde op het roemruchte evenement in Dakar. Hiermee is het de ultieme machine voor rallyrijders.

De klantversie van de KTM-fabrieksrallymachine, de KTM 450 Rally Replica, is bijna identiek aan de machine van de Dakar-winnaars Walkner, Toby Price en Sam Sunderland. Ready To Race dus in optima forma. Deze nieuwe motor beschikt over alle technologische innovaties die het Oostenrijkse bedrijf naar het succes van Dakar in 2018 heeft geleid, met een van de grond af aan compleet nieuw ontwerp dat speciaal is ontwikkeld voor rallyracen.

De 450cc SOHC-brandstofinspuitmotor biedt nu een hoger motorvermogen dankzij een nieuw ontworpen cilinderkop, maximale duurzaamheid en een verbeterde transmissie, aangevuld met een nieuw motormanagementsysteem, dat een nieuw ontwikkeld gasklephuis bevat. Een nieuwe luchtfilterkast biedt meer ruimte voor de elektra en de accu, terwijl ook de massacentralisatie is verbeterd – een belangrijk punt in de ontwikkeling van deze nieuwe machine. De 2019 KTM 450 Rally Replica heeft een gloednieuw chassis dat samen met fabrieksrijders is getest en ontwikkeld voor de gevaren en de stijl van Dakar zoals we die de afgelopen jaren hebben leren kennen. De wendbaarheid en de remstabiliteit zijn verbeterd, zonder hierbij concessie te doen aan de onovertroffen rechte-lijnstabiliteit waar de KTM rallymachines om bekend staan.

Een nieuwe achterbrug in combinatie met een herwerkte koppeling en ophanging, samen met de gesloten WP XACT PRO 48 mm patroonvering met geavanceerde Cone Valve-technologie, biedt verbeterde tractie bij het accelereren, evenals hogere bodemvrijheden. De nieuwe carrosserie maakt gebruik van geavanceerde aerodynamica om het comfort van de berijder te vergroten en de zichtbaarheid op het voorwiel via de innovatieve koolstofconstructie waarin de navigatie-elementen van de motorfiets zijn ondergebracht, te verbeteren. Een nieuw, zachter zadel, herontworpen brandstoftanks en een nieuwe uitlaat van Akrapovič, die ook bijdragen aan de massacentralisatie en een verbeterde gewichtsverdeling, onderstrepen het ontwerpdoel van een lichte, behendige, comfortabele en stabiele motorfiets.

Stefan Huber (leider van het KTM Factory Rally Team): "De geheel nieuwe KTM 450 Rally Replica is gebaseerd op de succesvolle nieuwe fabrieksmachine waarop we sinds eind vorig jaar racen en die speciaal is ontwikkeld om de Dakar-rally te winnen. Met deze nieuwste generatie hadden we als doel en focus om een motorfiets te ontwikkelen speciaal voor de stijl van onze huidige fabrieksrijders. Op hun wensenlijstje stond iets meer comfort, meer wendbaarheid en een verbeterde stabiliteit. Daarom streefden we naar een machine met een optimale wegligging en een lager gewicht die de omstandigheden en intensiteit van de Dakar-rally zoals we die de laatste jaren zien, aan zou kunnen. De KTM 450 Rally Replica is bijna identiek aan de motoren waarop ons team rijdt. Klanten krijgen nu de kans om een speciaal ontwikkelde, echte toprallymachine met hoogwaardige componenten en maximale innovatie te bezitten en te besturen. Hij is echt vanaf de grond af opnieuw opgebouwd en we kijken ernaar uit om onze klanten erop te zien racen."

Alle 75 exemplaren van de beperkte serie KTM 450 Rally Replica-machines, met een prijs van 26.000 euro (excl. btw), zijn inmiddels gereserveerd. Een onderhouds- en ondersteuningspakket is op de Dakar Rally beschikbaar tegen een meerprijs voor alle modellen van de KTM-rallymotor. Vraag je lokale KTM-dealer om meer informatie. Let op: het aantal beschikbare servicepakketten is beperkt.

KTM 450 Rally Replica 2


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal